Dacă ar fi să facem un top al preferințelor în materie de lapte vegetal, primul loc ar fi ocupat, fără doar și poate, de către laptele de cocos.
Este urmat de laptele de migdale, caju, ovăz/orz.
Indiferent pe care l-ați alege, vă recomand să îl pregătiți în casă. Necesită efort minim și ești sigur că el conține doar ingrediente sănătoase.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Nu îl laud doar pentru că este preferatul nostru, însă laptele de cocos mi se pare cel mai simplu de realizat.
Pentru acesta eu folosesc nuca de cocos răzuită sub formă de fulgi cu o grăsime de circa 70%.
Nu tot timpul găsesc nucă de cocos, așa că varianta de mai sus este pentru noi cea mai bună opțiune.
Dacă optați pentru altă variantă este necesar să verificați procentul de grăsimi, care ar trebui să fie de cel puțin 60%.
Eu obișnuiesc să fac o cantitate mică, după cum puteți vedea, pentru a fi cât mai proaspăt.
În funcție de necesitate, dublați sau triplați cantitățile. În acest caz, dacă vă rămâne, să îl depozitați la frigider într-o sticlă cu gura largă întrucât grăsimea se adună la suprafață, devine solidă și este mai greu de manevrat apoi.
Pentru a obține laptele de cocos, pun fulgii de cocos la hidratat circa 2-3 ore în apă călduță, apoi pun amestecul în blender.
Pulsez circa 2 minute, apoi strecor laptele cu ajutorul unei site dese.
Pulpa rămasă o folosesc cel târziu a doua zi în budinca de chia, spre exemplu.
Laptele de cocos, ca oricare alt lapte vegetal, poate fi folosit în diverse preparate sau servit ca atare.
Ca atare, însă, nu se oferă copiilor mai mici de 1 an, deoarece nu oferă necesarul de nutrienți corespunzător vârstei.
Ingrediente
Indicații
Nu îl laud doar pentru că este preferatul nostru, însă laptele de cocos mi se pare cel mai simplu de realizat.
Pentru acesta eu folosesc nuca de cocos răzuită sub formă de fulgi cu o grăsime de circa 70%.
Nu tot timpul găsesc nucă de cocos, așa că varianta de mai sus este pentru noi cea mai bună opțiune.
Dacă optați pentru altă variantă este necesar să verificați procentul de grăsimi, care ar trebui să fie de cel puțin 60%.
Eu obișnuiesc să fac o cantitate mică, după cum puteți vedea, pentru a fi cât mai proaspăt.
În funcție de necesitate, dublați sau triplați cantitățile. În acest caz, dacă vă rămâne, să îl depozitați la frigider într-o sticlă cu gura largă întrucât grăsimea se adună la suprafață, devine solidă și este mai greu de manevrat apoi.
Pentru a obține laptele de cocos, pun fulgii de cocos la hidratat circa 2-3 ore în apă călduță, apoi pun amestecul în blender.
Pulsez circa 2 minute, apoi strecor laptele cu ajutorul unei site dese.
Pulpa rămasă o folosesc cel târziu a doua zi în budinca de chia, spre exemplu.
Laptele de cocos, ca oricare alt lapte vegetal, poate fi folosit în diverse preparate sau servit ca atare.
Ca atare, însă, nu se oferă copiilor mai mici de 1 an, deoarece nu oferă necesarul de nutrienți corespunzător vârstei.