Un desert simplu, se poate spune ca este desertul copilăriei ...
Ingrediente:
Mod de preparare:
Laptele se pune la fiert. Gălbenușurile se freacă cu zahărul și cu zahărul vanilat, se adaugă praful de budincă. Se fluidizează cu puțin lapte fierbinte, apoi se toarnă totul în lapte și se fierbe la foc moderat, amestecând încontinuu până se îngroașă. Se ia deoparte.
Albușurile se bat spumă și se introduc 2-3 minute în cuptorul cu microunde, apoi se taie cu lingura găluște din spumă și se pun în laptele de pasăre fierbinte.
Pentru grilaj se caramelizează zahărul, se adaugă nucile, se amestecă și se scot pe hârtie de copt.
Se lasă la răcit, după care se zdrobesc cu sucitorul.
Laptele de pasăre se pune în pahare, se presară deasupra grilaj de nucă.
Se servește rece.
Ingrediente
Indicații
Laptele se pune la fiert. Gălbenușurile se freacă cu zahărul și cu zahărul vanilat, se adaugă praful de budincă. Se fluidizează cu puțin lapte fierbinte, apoi se toarnă totul în lapte și se fierbe la foc moderat, amestecând încontinuu până se îngroașă. Se ia deoparte.
Albușurile se bat spumă și se introduc 2-3 minute în cuptorul cu microunde, apoi se taie cu lingura găluște din spumă și se pun în laptele de pasăre fierbinte.
Pentru grilaj se caramelizează zahărul, se adaugă nucile, se amestecă și se scot pe hârtie de copt.
Se lasă la răcit, după care se zdrobesc cu sucitorul.
Laptele de pasăre se pune în pahare, se presară deasupra grilaj de nucă.
Se servește rece.