Lapte de pasăre cu grilaj de nucă

AutorKristina
DificultateÎncepător

Un desert simplu, se poate spune ca este desertul copilăriei ...

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire25 minuteTimp total25 minute

Ingrediente:

 1,50 l lapte
 3 ouă
 2 albușuri
 2 praf de budincă cu gust de vanilie
 3-4 linguri zahăr
 1 plic zahăr vanilat
Pentru grilaj :
 2 tbsp zahăr
 un pumn de nucă

Mod de preparare:

1

Laptele se pune la fiert. Gălbenușurile se freacă cu zahărul și cu zahărul vanilat, se adaugă praful de budincă. Se fluidizează cu puțin lapte fierbinte, apoi se toarnă totul în lapte și se fierbe la foc moderat, amestecând încontinuu până se îngroașă. Se ia deoparte.

2

Albușurile se bat spumă și se introduc 2-3 minute în cuptorul cu microunde, apoi se taie cu lingura găluște din spumă și se pun în laptele de pasăre fierbinte.

3

Pentru grilaj se caramelizează zahărul, se adaugă nucile, se amestecă și se scot pe hârtie de copt.

4

Se lasă la răcit, după care se zdrobesc cu sucitorul.

5

Laptele de pasăre se pune în pahare, se presară deasupra grilaj de nucă.

6

Se servește rece.

Ingrediente

 1,50 l lapte
 3 ouă
 2 albușuri
 2 praf de budincă cu gust de vanilie
 3-4 linguri zahăr
 1 plic zahăr vanilat
Pentru grilaj :
 2 tbsp zahăr
 un pumn de nucă

Indicații

1

Laptele se pune la fiert. Gălbenușurile se freacă cu zahărul și cu zahărul vanilat, se adaugă praful de budincă. Se fluidizează cu puțin lapte fierbinte, apoi se toarnă totul în lapte și se fierbe la foc moderat, amestecând încontinuu până se îngroașă. Se ia deoparte.

2

Albușurile se bat spumă și se introduc 2-3 minute în cuptorul cu microunde, apoi se taie cu lingura găluște din spumă și se pun în laptele de pasăre fierbinte.

3

Pentru grilaj se caramelizează zahărul, se adaugă nucile, se amestecă și se scot pe hârtie de copt.

4

Se lasă la răcit, după care se zdrobesc cu sucitorul.

5

Laptele de pasăre se pune în pahare, se presară deasupra grilaj de nucă.

6

Se servește rece.

Note

Lapte de pasăre cu grilaj de nucă