Lasagna

AutorRaluca29
DificultateIntermediar

E prima data cand fac o lasagna ca la carte, iar rezultatul a fost exact ca la restaurant. Daca tot nu putem merge sa mancam in oras, facem acasa. Iv a mancat doua portii si ar mai fi mancat daca nu o opream. Cand o vad cum savureaza mancarea, e clar, am trecut si de testil gustului, nu doar la aspect.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare1 oră 30 minuteTimp total2 ore

Ingrediente:

Sos bolognese :
 1 kg carne tocata porc+curcan
 5 fire de ceapa verde
 3 morcovi mici
 2 foi de dafin
 1 tsp rozmarin
 1 tsp piper
 1 tsp ierburi de provence
 3 catei de usturoi
 o cutie de rosii cirio
 3 suc de rosii bio
 3 cești de apa
Sos bechamel :
 700 ml lapte
 70 gr unt
 70 gr faina
 1 tsp piper
 foiae de dafin
Pentru asamblat :
 1 baton parmezan
 1 baton mozzarela
 1 lb foi de lasagna Barila cu ou (nu necesita fierbere)

Mod de preparare:

Sosul bolognese :
1

Intai am curatat ceapa verde, morcovii si usturoiul. Am spalat cu apa rece ceapa si morcovii. Apoi i-am adaugat in robot, impreuna cu cateii de usturoi, si am mixat pana s-au maruntit.

2

Am pregatit o cratita destul de mare si am pus o lingura de ulei de masline si am pus legumele. Le-am lasat la calit pana s-au inmuiat. Am pus si carnea tocata, impreuna cu foile de dafin, (se scot la final din sos) rozmarinul, piperul si ierburile. Am amestecat bine pana a prins carnea culoare.

3

Apoi am pus cele trei linguri de bulion, am amestecat, si am adaugat si rosiile din cutie. Am omogenizat totul cu 3 cani de apa. Am lasat la fiert cu capac, pana s-a ingrosat sosul, pe foc mic cam 30-40 de minute.

4

Cat timp sosul fierbe, am uns o tava incapatoare ( a mea are 30x40) cu un cub de unt.

Sosul bechamel :
5

Am pus untul la topit, intr-o tigaie, si cand s-a topit am adaugat faina. Am amestecat cu o spatula din silicon pana s-a facut un aluat omogen. Am adaugat si laptele, putin cate putin, pana s-a dizolvat aluatul. Am pus si condimentele si am amestecat cu un tel, usor, pana s-a facut ca o crema lichida. L-am lasat la racit 5 minute. Atentie sa nu il lasati prea mult pentru ca se ingroasa. Si trebuie amestecat din cand in cand pentru a nu se usca deasupra.

Asamblarea lasagniei :
6

Am pus in tava, cam 4 linguri mari, din sosul bolognese. Apoi am adaugat un rand de foi de lasagna. Se pune un strat de sos la inceput ca sa se inmoaie foile.

7

Pe primul rand de foi, am pus 4 linguri de sos bechamel si am intins cu o spatula uniform. Am adaugat iar un rand de sos, parmezan ras si iar un rand de foi de lasagna. Foile le-am uns cu sosul alb si apoi iar am pus sosul bolognese si parmezan raz. Am incheiat cu ultimul strat de sos bechamel, mozarella si parmezanul ras.

Coacere :
8

Am bagat tava in cuptorul preincalzit la 200˚C, timp de 20 de minute. Am tinut-o pana s-a rumenit deasupra.
Pofta buna! 🍽

Ingrediente

Sos bolognese :
 1 kg carne tocata porc+curcan
 5 fire de ceapa verde
 3 morcovi mici
 2 foi de dafin
 1 tsp rozmarin
 1 tsp piper
 1 tsp ierburi de provence
 3 catei de usturoi
 o cutie de rosii cirio
 3 suc de rosii bio
 3 cești de apa
Sos bechamel :
 700 ml lapte
 70 gr unt
 70 gr faina
 1 tsp piper
 foiae de dafin
Pentru asamblat :
 1 baton parmezan
 1 baton mozzarela
 1 lb foi de lasagna Barila cu ou (nu necesita fierbere)

Indicații

Sosul bolognese :
1

Intai am curatat ceapa verde, morcovii si usturoiul. Am spalat cu apa rece ceapa si morcovii. Apoi i-am adaugat in robot, impreuna cu cateii de usturoi, si am mixat pana s-au maruntit.

2

Am pregatit o cratita destul de mare si am pus o lingura de ulei de masline si am pus legumele. Le-am lasat la calit pana s-au inmuiat. Am pus si carnea tocata, impreuna cu foile de dafin, (se scot la final din sos) rozmarinul, piperul si ierburile. Am amestecat bine pana a prins carnea culoare.

3

Apoi am pus cele trei linguri de bulion, am amestecat, si am adaugat si rosiile din cutie. Am omogenizat totul cu 3 cani de apa. Am lasat la fiert cu capac, pana s-a ingrosat sosul, pe foc mic cam 30-40 de minute.

4

Cat timp sosul fierbe, am uns o tava incapatoare ( a mea are 30x40) cu un cub de unt.

Sosul bechamel :
5

Am pus untul la topit, intr-o tigaie, si cand s-a topit am adaugat faina. Am amestecat cu o spatula din silicon pana s-a facut un aluat omogen. Am adaugat si laptele, putin cate putin, pana s-a dizolvat aluatul. Am pus si condimentele si am amestecat cu un tel, usor, pana s-a facut ca o crema lichida. L-am lasat la racit 5 minute. Atentie sa nu il lasati prea mult pentru ca se ingroasa. Si trebuie amestecat din cand in cand pentru a nu se usca deasupra.

Asamblarea lasagniei :
6

Am pus in tava, cam 4 linguri mari, din sosul bolognese. Apoi am adaugat un rand de foi de lasagna. Se pune un strat de sos la inceput ca sa se inmoaie foile.

7

Pe primul rand de foi, am pus 4 linguri de sos bechamel si am intins cu o spatula uniform. Am adaugat iar un rand de sos, parmezan ras si iar un rand de foi de lasagna. Foile le-am uns cu sosul alb si apoi iar am pus sosul bolognese si parmezan raz. Am incheiat cu ultimul strat de sos bechamel, mozarella si parmezanul ras.

Coacere :
8

Am bagat tava in cuptorul preincalzit la 200˚C, timp de 20 de minute. Am tinut-o pana s-a rumenit deasupra.
Pofta buna! 🍽

Note

Lasagna