E prima data cand fac o lasagna ca la carte, iar rezultatul a fost exact ca la restaurant. Daca tot nu putem merge sa mancam in oras, facem acasa. Iv a mancat doua portii si ar mai fi mancat daca nu o opream. Cand o vad cum savureaza mancarea, e clar, am trecut si de testil gustului, nu doar la aspect.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Intai am curatat ceapa verde, morcovii si usturoiul. Am spalat cu apa rece ceapa si morcovii. Apoi i-am adaugat in robot, impreuna cu cateii de usturoi, si am mixat pana s-au maruntit.
Am pregatit o cratita destul de mare si am pus o lingura de ulei de masline si am pus legumele. Le-am lasat la calit pana s-au inmuiat. Am pus si carnea tocata, impreuna cu foile de dafin, (se scot la final din sos) rozmarinul, piperul si ierburile. Am amestecat bine pana a prins carnea culoare.
Apoi am pus cele trei linguri de bulion, am amestecat, si am adaugat si rosiile din cutie. Am omogenizat totul cu 3 cani de apa. Am lasat la fiert cu capac, pana s-a ingrosat sosul, pe foc mic cam 30-40 de minute.
Cat timp sosul fierbe, am uns o tava incapatoare ( a mea are 30x40) cu un cub de unt.
Am pus untul la topit, intr-o tigaie, si cand s-a topit am adaugat faina. Am amestecat cu o spatula din silicon pana s-a facut un aluat omogen. Am adaugat si laptele, putin cate putin, pana s-a dizolvat aluatul. Am pus si condimentele si am amestecat cu un tel, usor, pana s-a facut ca o crema lichida. L-am lasat la racit 5 minute. Atentie sa nu il lasati prea mult pentru ca se ingroasa. Si trebuie amestecat din cand in cand pentru a nu se usca deasupra.
Am pus in tava, cam 4 linguri mari, din sosul bolognese. Apoi am adaugat un rand de foi de lasagna. Se pune un strat de sos la inceput ca sa se inmoaie foile.
Pe primul rand de foi, am pus 4 linguri de sos bechamel si am intins cu o spatula uniform. Am adaugat iar un rand de sos, parmezan ras si iar un rand de foi de lasagna. Foile le-am uns cu sosul alb si apoi iar am pus sosul bolognese si parmezan raz. Am incheiat cu ultimul strat de sos bechamel, mozarella si parmezanul ras.
Am bagat tava in cuptorul preincalzit la 200˚C, timp de 20 de minute. Am tinut-o pana s-a rumenit deasupra.
Pofta buna! 🍽
Ingrediente
Indicații
Intai am curatat ceapa verde, morcovii si usturoiul. Am spalat cu apa rece ceapa si morcovii. Apoi i-am adaugat in robot, impreuna cu cateii de usturoi, si am mixat pana s-au maruntit.
Am pregatit o cratita destul de mare si am pus o lingura de ulei de masline si am pus legumele. Le-am lasat la calit pana s-au inmuiat. Am pus si carnea tocata, impreuna cu foile de dafin, (se scot la final din sos) rozmarinul, piperul si ierburile. Am amestecat bine pana a prins carnea culoare.
Apoi am pus cele trei linguri de bulion, am amestecat, si am adaugat si rosiile din cutie. Am omogenizat totul cu 3 cani de apa. Am lasat la fiert cu capac, pana s-a ingrosat sosul, pe foc mic cam 30-40 de minute.
Cat timp sosul fierbe, am uns o tava incapatoare ( a mea are 30x40) cu un cub de unt.
Am pus untul la topit, intr-o tigaie, si cand s-a topit am adaugat faina. Am amestecat cu o spatula din silicon pana s-a facut un aluat omogen. Am adaugat si laptele, putin cate putin, pana s-a dizolvat aluatul. Am pus si condimentele si am amestecat cu un tel, usor, pana s-a facut ca o crema lichida. L-am lasat la racit 5 minute. Atentie sa nu il lasati prea mult pentru ca se ingroasa. Si trebuie amestecat din cand in cand pentru a nu se usca deasupra.
Am pus in tava, cam 4 linguri mari, din sosul bolognese. Apoi am adaugat un rand de foi de lasagna. Se pune un strat de sos la inceput ca sa se inmoaie foile.
Pe primul rand de foi, am pus 4 linguri de sos bechamel si am intins cu o spatula uniform. Am adaugat iar un rand de sos, parmezan ras si iar un rand de foi de lasagna. Foile le-am uns cu sosul alb si apoi iar am pus sosul bolognese si parmezan raz. Am incheiat cu ultimul strat de sos bechamel, mozarella si parmezanul ras.
Am bagat tava in cuptorul preincalzit la 200˚C, timp de 20 de minute. Am tinut-o pana s-a rumenit deasupra.
Pofta buna! 🍽