Nimic nu se compara cu o lasagna in care numeroase straturi de sos ragu bolognese delicios, paste proaspete cu ou, sos bechamel fin si mozzarela se unesc armonios in cel mai perfect mod.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pregatim in primul pas sosul ragu bolognese. Tocam ceapa fin si o sotam in 2 linguri de ulei 2-3 minute pana incepe sa se inmoaie. Adaugam morcovul tocat cubulete si sotam inca 2 minute. Adaugam carnea si gatim la foc mic pana aceasta nu mai are culoarea roz, undeva intre 5-10 minute.
Adaugam vinul si lasam la foc mic spre mediu aproximativ 10 minute pana se evapora alcoolul si se reduce cantitatea de lichid. Adaugam apoi condimentele si rosiile cuburi (proaspete sau la conserva, in functie de ce aveti la indemana). Omogenizam totul si lasam sosul la foc mic cu capac, amestecand constant, pentru 35-40 minute, pana sosul devine consistent si nu mai este foarte lichid.
Pregatim sosul bechamel. Topim untul si amestecam cu faina. Incorporam laptele si sarea si gatim pe foc mediu pana sosul incepe sa se lege si ajunge la consistenta unui iaurt de baut.
Dam cascavalul pe razatoare si ungem un vas cu o lingurita de unt.
Asamblam lasagna si incepem prin a pune un strat de foi de lasagna. Peste foi punem un strat de sos ragu, un strat de sos bechamel si un strat de cascaval. Repetam tot procesul pana terminam toate ingredientele si incercam sa le distribuim in mod egal intre straturi.
Stratul final va fi format dintr-un strat de foi de lasagna, sos bechamel si mult cascaval.
Dam lasagna la cuptorul preincalzit la 180C pentru 30-35 minute pana se rumeneste frumos.
Ingrediente
Indicații
Pregatim in primul pas sosul ragu bolognese. Tocam ceapa fin si o sotam in 2 linguri de ulei 2-3 minute pana incepe sa se inmoaie. Adaugam morcovul tocat cubulete si sotam inca 2 minute. Adaugam carnea si gatim la foc mic pana aceasta nu mai are culoarea roz, undeva intre 5-10 minute.
Adaugam vinul si lasam la foc mic spre mediu aproximativ 10 minute pana se evapora alcoolul si se reduce cantitatea de lichid. Adaugam apoi condimentele si rosiile cuburi (proaspete sau la conserva, in functie de ce aveti la indemana). Omogenizam totul si lasam sosul la foc mic cu capac, amestecand constant, pentru 35-40 minute, pana sosul devine consistent si nu mai este foarte lichid.
Pregatim sosul bechamel. Topim untul si amestecam cu faina. Incorporam laptele si sarea si gatim pe foc mediu pana sosul incepe sa se lege si ajunge la consistenta unui iaurt de baut.
Dam cascavalul pe razatoare si ungem un vas cu o lingurita de unt.
Asamblam lasagna si incepem prin a pune un strat de foi de lasagna. Peste foi punem un strat de sos ragu, un strat de sos bechamel si un strat de cascaval. Repetam tot procesul pana terminam toate ingredientele si incercam sa le distribuim in mod egal intre straturi.
Stratul final va fi format dintr-un strat de foi de lasagna, sos bechamel si mult cascaval.
Dam lasagna la cuptorul preincalzit la 180C pentru 30-35 minute pana se rumeneste frumos.