fbpx

Lasagna cu carne de vita si ragu bolognese

AutorEdvin
DificultateIntermediar

Nimic nu se compara cu o lasagna in care numeroase straturi de sos ragu bolognese delicios, paste proaspete cu ou, sos bechamel fin si mozzarela se unesc armonios in cel mai perfect mod.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire1 oră 25 minsTimp Total1 oră 45 mins

Ingrediente:

Pentru lasagna
 250 g Foi lasagna proaspete
 200 g cascaval / mozzarella pentru gatit
Ingrediente sos ragu
 2 cepe medii
 500 g Carne vita
 100 ml vin rosu
 1 morcov
 500 ml rosii cuburi
 2 linguri(ă) ulei
 sare si piper dupa gust
 ½ linguriță(e) boia dulce
 ½ linguriță(e) oregano
 ½ linguriță(e) usturoi pudra
Ingredient sos bechamel
 50 g unt topit
 30 g faina
 300 ml lapte
 un praf de sare

Mod de preparare:

1

Pregatim in primul pas sosul ragu bolognese. Tocam ceapa fin si o sotam in 2 linguri de ulei 2-3 minute pana incepe sa se inmoaie. Adaugam morcovul tocat cubulete si sotam inca 2 minute. Adaugam carnea si gatim la foc mic pana aceasta nu mai are culoarea roz, undeva intre 5-10 minute.

2

Adaugam vinul si lasam la foc mic spre mediu aproximativ 10 minute pana se evapora alcoolul si se reduce cantitatea de lichid. Adaugam apoi condimentele si rosiile cuburi (proaspete sau la conserva, in functie de ce aveti la indemana). Omogenizam totul si lasam sosul la foc mic cu capac, amestecand constant, pentru 35-40 minute, pana sosul devine consistent si nu mai este foarte lichid.

3

Pregatim sosul bechamel. Topim untul si amestecam cu faina. Incorporam laptele si sarea si gatim pe foc mediu pana sosul incepe sa se lege si ajunge la consistenta unui iaurt de baut.

4

Dam cascavalul pe razatoare si ungem un vas cu o lingurita de unt.

5

Asamblam lasagna si incepem prin a pune un strat de foi de lasagna. Peste foi punem un strat de sos ragu, un strat de sos bechamel si un strat de cascaval. Repetam tot procesul pana terminam toate ingredientele si incercam sa le distribuim in mod egal intre straturi.

6

Stratul final va fi format dintr-un strat de foi de lasagna, sos bechamel si mult cascaval.

7

Dam lasagna la cuptorul preincalzit la 180C pentru 30-35 minute pana se rumeneste frumos.

Ingrediente

Pentru lasagna
 250 g Foi lasagna proaspete
 200 g cascaval / mozzarella pentru gatit
Ingrediente sos ragu
 2 cepe medii
 500 g Carne vita
 100 ml vin rosu
 1 morcov
 500 ml rosii cuburi
 2 linguri(ă) ulei
 sare si piper dupa gust
 ½ linguriță(e) boia dulce
 ½ linguriță(e) oregano
 ½ linguriță(e) usturoi pudra
Ingredient sos bechamel
 50 g unt topit
 30 g faina
 300 ml lapte
 un praf de sare

Direcții

1

Pregatim in primul pas sosul ragu bolognese. Tocam ceapa fin si o sotam in 2 linguri de ulei 2-3 minute pana incepe sa se inmoaie. Adaugam morcovul tocat cubulete si sotam inca 2 minute. Adaugam carnea si gatim la foc mic pana aceasta nu mai are culoarea roz, undeva intre 5-10 minute.

2

Adaugam vinul si lasam la foc mic spre mediu aproximativ 10 minute pana se evapora alcoolul si se reduce cantitatea de lichid. Adaugam apoi condimentele si rosiile cuburi (proaspete sau la conserva, in functie de ce aveti la indemana). Omogenizam totul si lasam sosul la foc mic cu capac, amestecand constant, pentru 35-40 minute, pana sosul devine consistent si nu mai este foarte lichid.

3

Pregatim sosul bechamel. Topim untul si amestecam cu faina. Incorporam laptele si sarea si gatim pe foc mediu pana sosul incepe sa se lege si ajunge la consistenta unui iaurt de baut.

4

Dam cascavalul pe razatoare si ungem un vas cu o lingurita de unt.

5

Asamblam lasagna si incepem prin a pune un strat de foi de lasagna. Peste foi punem un strat de sos ragu, un strat de sos bechamel si un strat de cascaval. Repetam tot procesul pana terminam toate ingredientele si incercam sa le distribuim in mod egal intre straturi.

6

Stratul final va fi format dintr-un strat de foi de lasagna, sos bechamel si mult cascaval.

7

Dam lasagna la cuptorul preincalzit la 180C pentru 30-35 minute pana se rumeneste frumos.

Lasagna cu carne de vita si ragu bolognese