O lasagna cu mai multă savoare.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Ceapa, morcovul și rădăcina de pătrunjel se taie cubulețe (rădăcinoasele cât mai fin) și se prăjesc puțin la foc mic-mediu. Se adaugă antricotul de vită tocat, alături de sosul Worcester. Se gătește până nu mai există porțiuni de carne crudă. Se amestecă periodic, pentru a sparge cocoloașele de carne.
Se adaugă roșiile pasate, usturoiul tocat fin și condimentele (după gust). Se fierbe la foc mic-mediu până capătă o consistență mai groasă (în jur de o oră). Se amestecă periodic, deoarece carnea tinde să se lase la fund și se poate arde.
În timp ce se face sosul bolognese, se pregătește sosul bechamel. Untul se topește (cel mai mic ochi, la foc mic) și se adaugă făina. Se amestecă și se gătește până făina capătă o culoare ușor aurie.
Se adaugă laptele treptat (care trebuie să aibă temperatura camerei) și se amestecă, pentru a asigura încorporarea. Atenție, laptele nu se încorporează instant.
Se adaugă nucșoara și sarea și piperul (după gust).
Se ia tava și se unge cu ulei de măsline pe fund și pe părți. Se pune primul strat de sos bolognese, peste care se pun foi de lasagna. Straturile de sos ar trebui să fie de cam 1 cm grosime, pentru a avea o lasagna consistentă. Operațiunea se repetă până se termină sosul. Ultimul strat trebuie să fie de sos bolognese.
Se toarnă sosul bechamel în tavă, se uniformizează și se presară mozzarella.
Se bagă la cuptorul preîncălzit la 180˚C pentru cam 30 de minute sau până când mozzarella capătă o crustă bună.
În farfurie, se poate presăra pătrunjel proaspăt tocat.
Ingrediente
Indicații
Ceapa, morcovul și rădăcina de pătrunjel se taie cubulețe (rădăcinoasele cât mai fin) și se prăjesc puțin la foc mic-mediu. Se adaugă antricotul de vită tocat, alături de sosul Worcester. Se gătește până nu mai există porțiuni de carne crudă. Se amestecă periodic, pentru a sparge cocoloașele de carne.
Se adaugă roșiile pasate, usturoiul tocat fin și condimentele (după gust). Se fierbe la foc mic-mediu până capătă o consistență mai groasă (în jur de o oră). Se amestecă periodic, deoarece carnea tinde să se lase la fund și se poate arde.
În timp ce se face sosul bolognese, se pregătește sosul bechamel. Untul se topește (cel mai mic ochi, la foc mic) și se adaugă făina. Se amestecă și se gătește până făina capătă o culoare ușor aurie.
Se adaugă laptele treptat (care trebuie să aibă temperatura camerei) și se amestecă, pentru a asigura încorporarea. Atenție, laptele nu se încorporează instant.
Se adaugă nucșoara și sarea și piperul (după gust).
Se ia tava și se unge cu ulei de măsline pe fund și pe părți. Se pune primul strat de sos bolognese, peste care se pun foi de lasagna. Straturile de sos ar trebui să fie de cam 1 cm grosime, pentru a avea o lasagna consistentă. Operațiunea se repetă până se termină sosul. Ultimul strat trebuie să fie de sos bolognese.
Se toarnă sosul bechamel în tavă, se uniformizează și se presară mozzarella.
Se bagă la cuptorul preîncălzit la 180˚C pentru cam 30 de minute sau până când mozzarella capătă o crustă bună.
În farfurie, se poate presăra pătrunjel proaspăt tocat.