Lasagna extracheesy cu antricot de vită

AutorPetru Apostoaia
DificultateIntermediar

O lasagna cu mai multă savoare.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare1 oră 30 minuteTimp total2 ore

Ingrediente:

 1 pachet foi de lasagna
 200 gr mozzarella rasă
Sos bolognese cu antricot de vită :
 600 gr antricot de vită tocat
 2 ulei de măsline
 1400 ml roșii pasate
 1 ceapă mare
 1 morcov mediu
 1 rădăcină de pătrunjel (cât un deget)
 1 tbsp sos Worcester
 4 căței de usturoi
 cimbru, oregano, busuioc, foi de dafin, sare, piper
Sos bechamel :
 300 ml lapte
 25 gr unt gras
 25 gr făină
 un vârf de lingurița de nucșoară
 sare, piper

Mod de preparare:

Sos bolognese cu antricot de vită :
1

Ceapa, morcovul și rădăcina de pătrunjel se taie cubulețe (rădăcinoasele cât mai fin) și se prăjesc puțin la foc mic-mediu. Se adaugă antricotul de vită tocat, alături de sosul Worcester. Se gătește până nu mai există porțiuni de carne crudă. Se amestecă periodic, pentru a sparge cocoloașele de carne.

2

Se adaugă roșiile pasate, usturoiul tocat fin și condimentele (după gust). Se fierbe la foc mic-mediu până capătă o consistență mai groasă (în jur de o oră). Se amestecă periodic, deoarece carnea tinde să se lase la fund și se poate arde.

Sos bechamel :
3

În timp ce se face sosul bolognese, se pregătește sosul bechamel. Untul se topește (cel mai mic ochi, la foc mic) și se adaugă făina. Se amestecă și se gătește până făina capătă o culoare ușor aurie.

4

Se adaugă laptele treptat (care trebuie să aibă temperatura camerei) și se amestecă, pentru a asigura încorporarea. Atenție, laptele nu se încorporează instant.

5

Se adaugă nucșoara și sarea și piperul (după gust).

Asamblarea :
6

Se ia tava și se unge cu ulei de măsline pe fund și pe părți. Se pune primul strat de sos bolognese, peste care se pun foi de lasagna. Straturile de sos ar trebui să fie de cam 1 cm grosime, pentru a avea o lasagna consistentă. Operațiunea se repetă până se termină sosul. Ultimul strat trebuie să fie de sos bolognese.

7

Se toarnă sosul bechamel în tavă, se uniformizează și se presară mozzarella.

8

Se bagă la cuptorul preîncălzit la 180˚C pentru cam 30 de minute sau până când mozzarella capătă o crustă bună.

9

În farfurie, se poate presăra pătrunjel proaspăt tocat.

Ingrediente

 1 pachet foi de lasagna
 200 gr mozzarella rasă
Sos bolognese cu antricot de vită :
 600 gr antricot de vită tocat
 2 ulei de măsline
 1400 ml roșii pasate
 1 ceapă mare
 1 morcov mediu
 1 rădăcină de pătrunjel (cât un deget)
 1 tbsp sos Worcester
 4 căței de usturoi
 cimbru, oregano, busuioc, foi de dafin, sare, piper
Sos bechamel :
 300 ml lapte
 25 gr unt gras
 25 gr făină
 un vârf de lingurița de nucșoară
 sare, piper

Indicații

Sos bolognese cu antricot de vită :
1

Ceapa, morcovul și rădăcina de pătrunjel se taie cubulețe (rădăcinoasele cât mai fin) și se prăjesc puțin la foc mic-mediu. Se adaugă antricotul de vită tocat, alături de sosul Worcester. Se gătește până nu mai există porțiuni de carne crudă. Se amestecă periodic, pentru a sparge cocoloașele de carne.

2

Se adaugă roșiile pasate, usturoiul tocat fin și condimentele (după gust). Se fierbe la foc mic-mediu până capătă o consistență mai groasă (în jur de o oră). Se amestecă periodic, deoarece carnea tinde să se lase la fund și se poate arde.

Sos bechamel :
3

În timp ce se face sosul bolognese, se pregătește sosul bechamel. Untul se topește (cel mai mic ochi, la foc mic) și se adaugă făina. Se amestecă și se gătește până făina capătă o culoare ușor aurie.

4

Se adaugă laptele treptat (care trebuie să aibă temperatura camerei) și se amestecă, pentru a asigura încorporarea. Atenție, laptele nu se încorporează instant.

5

Se adaugă nucșoara și sarea și piperul (după gust).

Asamblarea :
6

Se ia tava și se unge cu ulei de măsline pe fund și pe părți. Se pune primul strat de sos bolognese, peste care se pun foi de lasagna. Straturile de sos ar trebui să fie de cam 1 cm grosime, pentru a avea o lasagna consistentă. Operațiunea se repetă până se termină sosul. Ultimul strat trebuie să fie de sos bolognese.

7

Se toarnă sosul bechamel în tavă, se uniformizează și se presară mozzarella.

8

Se bagă la cuptorul preîncălzit la 180˚C pentru cam 30 de minute sau până când mozzarella capătă o crustă bună.

9

În farfurie, se poate presăra pătrunjel proaspăt tocat.

Lasagna extracheesy cu antricot de vită