fbpx

Lascute cu piept de pui, legume si sos alb

AutorEdvin
DificultateIntermediar

Cu siguranta o sa indragiti aceasta reteta!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire25 minsTimp Total35 mins

Ingrediente:

 1 dovlecel
 1 rosie
 4 catei usturoi
 50 g unt
 250 g lascute
 200 g piept pui
 ½ linguriță(e) oregano
 ½ linguriță(e) busuioc
 ½ linguriță(e) piper cu lamaie
 150 ml smantana de gatit

Mod de preparare:

1

Punem o oala cu apa pe foc si putina sare pentru a fierbe lascutele. In momentul in care apa a inceput sa fiarba, punem lascutele pentru 5-7 minute.

2

Intr-o tigaie de fonta punem untul. In acest timp tocam usturoiul marunt si il punem in tigaie pentru 2-3 minute sa se rumeneasca.

3

In momentul in care usturoiul s-a rumenit, punem dovlecelul tocat marunt pentru 5 minute, pana cand se rumeneste.

4

Adaugam pieptul de pui tocat marunt, rosia si asezonam cu busuioc, oregano si piper cu lamaie. In momentul in care lascutele s-au fiert, le scurgem de apa.

5

Adaugam smantana pentru gatit si mai lasam pe foc cateva minute, pana cand se ingroasa putin. Adaugam apoi si lascutele si amestecam foarte bine totul.

Ingrediente

 1 dovlecel
 1 rosie
 4 catei usturoi
 50 g unt
 250 g lascute
 200 g piept pui
 ½ linguriță(e) oregano
 ½ linguriță(e) busuioc
 ½ linguriță(e) piper cu lamaie
 150 ml smantana de gatit

Direcții

1

Punem o oala cu apa pe foc si putina sare pentru a fierbe lascutele. In momentul in care apa a inceput sa fiarba, punem lascutele pentru 5-7 minute.

2

Intr-o tigaie de fonta punem untul. In acest timp tocam usturoiul marunt si il punem in tigaie pentru 2-3 minute sa se rumeneasca.

3

In momentul in care usturoiul s-a rumenit, punem dovlecelul tocat marunt pentru 5 minute, pana cand se rumeneste.

4

Adaugam pieptul de pui tocat marunt, rosia si asezonam cu busuioc, oregano si piper cu lamaie. In momentul in care lascutele s-au fiert, le scurgem de apa.

5

Adaugam smantana pentru gatit si mai lasam pe foc cateva minute, pana cand se ingroasa putin. Adaugam apoi si lascutele si amestecam foarte bine totul.

Lascute cu piept de pui, legume si sos alb