Lascute la cuptor cu bacon, ciuperci si mozzarella

AutorSoare Elena
DificultateIntermediar

O reteta delicioasa de lascute!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total35 minute

Ingrediente:

 200 gr lascute
 100 gr bacon
 4 ciuperci
 50 gr parmezan
 125 gr mozarella
 100 ml smantana pentru gatit
 50 ml lapte
 1 tbsp faina
 ½ tsp oregano
 ½ tsp busuioc
 sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

1

Punem o oala cu 3 l de apa pe foc si putina sare pentru a fierbe lascutele. In momentul in care apa a inceput sa fiarba, punem lascutele pentru 5-7 minute.

2

Taiem bacon-ul cubulete. Intr-o tigaie incinsa punem baconul pentru 3-4 minute, sa il rumenim.

3

Curatam, taiem ciupercile fasii si le punem peste bacon pentru 5 minute.

4

In momentul in care lascutele s-au fiert, le scurgem.

5

Adaugam smantana pentru gatit, laptele, sarea, piperul, oregano si busuiocul, amestecam si aducem la fierbere.

6

Cand sosul da sa fiarba, punem faina si amestecam.

7

Radem 20 de gr de parmezan in sos, amestecam si apoi adaugam lascutele. Amestecam foarte bine si apoi punem lascutele in 2 boluri pentru a le baga la cuptor pentru 15 minute la 180°C.

8

In boluri punem cateva felii de mozzarella, lascutele, mozzarella, parmezan, lascutele, mozzarella.

9

Dupa ce le scoatem din cuptor punem extra parmezan si le servim calde.

Ingrediente

 200 gr lascute
 100 gr bacon
 4 ciuperci
 50 gr parmezan
 125 gr mozarella
 100 ml smantana pentru gatit
 50 ml lapte
 1 tbsp faina
 ½ tsp oregano
 ½ tsp busuioc
 sare si piper dupa gust

Indicații

1

Punem o oala cu 3 l de apa pe foc si putina sare pentru a fierbe lascutele. In momentul in care apa a inceput sa fiarba, punem lascutele pentru 5-7 minute.

2

Taiem bacon-ul cubulete. Intr-o tigaie incinsa punem baconul pentru 3-4 minute, sa il rumenim.

3

Curatam, taiem ciupercile fasii si le punem peste bacon pentru 5 minute.

4

In momentul in care lascutele s-au fiert, le scurgem.

5

Adaugam smantana pentru gatit, laptele, sarea, piperul, oregano si busuiocul, amestecam si aducem la fierbere.

6

Cand sosul da sa fiarba, punem faina si amestecam.

7

Radem 20 de gr de parmezan in sos, amestecam si apoi adaugam lascutele. Amestecam foarte bine si apoi punem lascutele in 2 boluri pentru a le baga la cuptor pentru 15 minute la 180°C.

8

In boluri punem cateva felii de mozzarella, lascutele, mozzarella, parmezan, lascutele, mozzarella.

9

Dupa ce le scoatem din cuptor punem extra parmezan si le servim calde.

Lascute la cuptor cu bacon, ciuperci si mozzarella