Mâncărică de orez cu legume și ce carne rămasă de la o friptură.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se curăță ceapa și morcovul. Ceapa se toacă mărunt, iar morcovul se dă pe răzătoare.
Se adaugă într-un vas ceapa, morcovul, o lingură ulei, sare și legume deshidratate și se lasă la foc mic.
Între timp taie mărunt câteva roșii cherry și se adaugă peste legume.
Tăiați carnea în bucățele mici (nu contează tipul de carne folosită; dacă aveți mai multă carne rămasă de la o friptură, puteți crește cantitatea de orez) și adaugați și carnea peste legume. Dacă aveți sos rămas de la friptură puteți adăuga peste legume, pentru extra aromă.
Adăugați orezul și amestecați bine cu compoziția formată. Adăugați 3 măsuri apă (în cazul de față 360 mL) și nu mai amestecați deloc, în felul acesta, orezul nu se prinde de fundul vasului. Lăsați la fiert până se absoarbe toată apa. Gustați, și dacă e nevoie, mai adăugați puțină apă, fără să amestecați.
Poftă bună!
Ingrediente
Indicații
Se curăță ceapa și morcovul. Ceapa se toacă mărunt, iar morcovul se dă pe răzătoare.
Se adaugă într-un vas ceapa, morcovul, o lingură ulei, sare și legume deshidratate și se lasă la foc mic.
Între timp taie mărunt câteva roșii cherry și se adaugă peste legume.
Tăiați carnea în bucățele mici (nu contează tipul de carne folosită; dacă aveți mai multă carne rămasă de la o friptură, puteți crește cantitatea de orez) și adaugați și carnea peste legume. Dacă aveți sos rămas de la friptură puteți adăuga peste legume, pentru extra aromă.
Adăugați orezul și amestecați bine cu compoziția formată. Adăugați 3 măsuri apă (în cazul de față 360 mL) și nu mai amestecați deloc, în felul acesta, orezul nu se prinde de fundul vasului. Lăsați la fiert până se absoarbe toată apa. Gustați, și dacă e nevoie, mai adăugați puțină apă, fără să amestecați.
Poftă bună!