fbpx

Leftover rice

AutorNutriSquare
DificultateÎncepător

Mâncărică de orez cu legume și ce carne rămasă de la o friptură.

ShareSalvează
Produce3 PorțiiTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire35 minsTimp Total50 mins

Ingrediente:

 120 g Orez
 1 Morcov
 1 Ceapă
 56 Roșii cherry
 150-200 g Mușchi proc/vită/carne pui
 1 linguri(ă) Ulei de floarea soarelui
 1 linguri(ă) Legume deshidratate
 Sare

Mod de preparare:

1

Se curăță ceapa și morcovul. Ceapa se toacă mărunt, iar morcovul se dă pe răzătoare.

2

Se adaugă într-un vas ceapa, morcovul, o lingură ulei, sare și legume deshidratate și se lasă la foc mic.

3

Între timp taie mărunt câteva roșii cherry și se adaugă peste legume.

4

Tăiați carnea în bucățele mici (nu contează tipul de carne folosită; dacă aveți mai multă carne rămasă de la o friptură, puteți crește cantitatea de orez) și adaugați și carnea peste legume. Dacă aveți sos rămas de la friptură puteți adăuga peste legume, pentru extra aromă.

5

Adăugați orezul și amestecați bine cu compoziția formată. Adăugați 3 măsuri apă (în cazul de față 360 mL) și nu mai amestecați deloc, în felul acesta, orezul nu se prinde de fundul vasului. Lăsați la fiert până se absoarbe toată apa. Gustați, și dacă e nevoie, mai adăugați puțină apă, fără să amestecați.

Poftă bună!

Ingrediente

 120 g Orez
 1 Morcov
 1 Ceapă
 56 Roșii cherry
 150-200 g Mușchi proc/vită/carne pui
 1 linguri(ă) Ulei de floarea soarelui
 1 linguri(ă) Legume deshidratate
 Sare

Direcții

1

Se curăță ceapa și morcovul. Ceapa se toacă mărunt, iar morcovul se dă pe răzătoare.

2

Se adaugă într-un vas ceapa, morcovul, o lingură ulei, sare și legume deshidratate și se lasă la foc mic.

3

Între timp taie mărunt câteva roșii cherry și se adaugă peste legume.

4

Tăiați carnea în bucățele mici (nu contează tipul de carne folosită; dacă aveți mai multă carne rămasă de la o friptură, puteți crește cantitatea de orez) și adaugați și carnea peste legume. Dacă aveți sos rămas de la friptură puteți adăuga peste legume, pentru extra aromă.

5

Adăugați orezul și amestecați bine cu compoziția formată. Adăugați 3 măsuri apă (în cazul de față 360 mL) și nu mai amestecați deloc, în felul acesta, orezul nu se prinde de fundul vasului. Lăsați la fiert până se absoarbe toată apa. Gustați, și dacă e nevoie, mai adăugați puțină apă, fără să amestecați.

Poftă bună!

Leftover rice