fbpx

Legume gratinate cu pesmet si telemea de vaca

AutorEdvin
DificultateIntermediar

O reteta foarte buna de legume gratinate!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire20 minsTimp Total30 mins

Ingrediente:

 1 dovlecel
 1 ceapa rosie
 1 rosie
 1 ardei gras rosu
 sare dupa gust
 3 linguri(ă) ulei de avocado
 1 linguriță(e) patrunjel uscat
 1 linguriță(e) ierburi de Provence
 3 linguri(ă) pesmet
 200 g telemea de vaca
 piper dupa gust

Mod de preparare:

1

Spalam, curatam si taiem legumele. Dovlecelul, ceapa rosie si rosia le taiem rondele, iar ardeiul fasii.

2

Intr-o tigaie incinsa punem 2 linguri de ulei de avocado si tragem pe rand legumele in ulei pentru cateva minute. Asezonam cu sare si piper. Ele trebuie sa ramana crocante pentru ca le vom baga si in cuptor. Le scoatem pe o farfurie pentru a le putea aseza inapoi in tigaie.

3

Asezam legumele in tigaie. Punem dovlecelul, ceapa, rosia, ardeiul si tot asa pana cand punem toate legumele in tigaie.

4

Intr-un bol punem pesmetul, patrunjelul uscat, ierburile de Provence, branza sfaramata si o lingura de ulei de avocado. Amestecam totul foarte bine. Turnam amestecul peste legume.

5

Bagam tigaia in cuptor pentru 10 minute la 200°C.

Ingrediente

 1 dovlecel
 1 ceapa rosie
 1 rosie
 1 ardei gras rosu
 sare dupa gust
 3 linguri(ă) ulei de avocado
 1 linguriță(e) patrunjel uscat
 1 linguriță(e) ierburi de Provence
 3 linguri(ă) pesmet
 200 g telemea de vaca
 piper dupa gust

Direcții

1

Spalam, curatam si taiem legumele. Dovlecelul, ceapa rosie si rosia le taiem rondele, iar ardeiul fasii.

2

Intr-o tigaie incinsa punem 2 linguri de ulei de avocado si tragem pe rand legumele in ulei pentru cateva minute. Asezonam cu sare si piper. Ele trebuie sa ramana crocante pentru ca le vom baga si in cuptor. Le scoatem pe o farfurie pentru a le putea aseza inapoi in tigaie.

3

Asezam legumele in tigaie. Punem dovlecelul, ceapa, rosia, ardeiul si tot asa pana cand punem toate legumele in tigaie.

4

Intr-un bol punem pesmetul, patrunjelul uscat, ierburile de Provence, branza sfaramata si o lingura de ulei de avocado. Amestecam totul foarte bine. Turnam amestecul peste legume.

5

Bagam tigaia in cuptor pentru 10 minute la 200°C.

Legume gratinate cu pesmet si telemea de vaca