Lemon Curd/ Crema de lamaie

AutorDaniel Breda
DificultateIntermediar

Aceasta reteta este dedicata celor care iubesc deserturile acrisoare ca si mine, dar si dedicata retetelor de tip "leftover". Asa ca daca ai prea multe galbenusuri in frigider si nu stii ce sa faci cu ele, ei bine poti sa faci aceasta crema matasoasa de lamaie. Si cel mai bun aspect al acestei retete, este ca poate sa fie depozitata pana la 10 zile in frigider.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire25 minuteTimp de preparare2 oreTimp total2 ore 25 minute

Ingrediente:

 4 galbenuse de ou
 100 ml suc de lamaie
 100 gr unt
 150 gr zahar
 1 varf de sare
 1 tbsp coaja de lamaie

Mod de preparare:

1

Se pune o oala cu apa la fiert, iar deasupra se pune un bol metalic fara ca fundul lui sa atinga apa.

2

Cand apa a inceput sa fiarba adaugam in bolul de deasupra galbenusurile, zaharul, sucul de lamaie, sarea, coaja de lamaie si amestecam pentru 10-15 minute pana cand devine o crema groasa.

3

Se ia bolul de la fiert, dupa care se adauga untul si se amesteca bine pana cand acesta se incorporeaza in crema.

4

Se lasa la frigider pentru 1-2 ore. Crema se poate manca asa sau se poate servi cu biscuiti, sau se poate face tarta cu ea, etc.

Ingrediente

 4 galbenuse de ou
 100 ml suc de lamaie
 100 gr unt
 150 gr zahar
 1 varf de sare
 1 tbsp coaja de lamaie

Indicații

1

Se pune o oala cu apa la fiert, iar deasupra se pune un bol metalic fara ca fundul lui sa atinga apa.

2

Cand apa a inceput sa fiarba adaugam in bolul de deasupra galbenusurile, zaharul, sucul de lamaie, sarea, coaja de lamaie si amestecam pentru 10-15 minute pana cand devine o crema groasa.

3

Se ia bolul de la fiert, dupa care se adauga untul si se amesteca bine pana cand acesta se incorporeaza in crema.

4

Se lasa la frigider pentru 1-2 ore. Crema se poate manca asa sau se poate servi cu biscuiti, sau se poate face tarta cu ea, etc.

Lemon Curd/ Crema de lamaie