Lemony spinach hummus

AutorAntonia Kovacs
DificultateÎncepător

Spanacul e necesar într-o dietă vegană, o sursă din care obții vitamina K, A, C, B6, B12 si E.

ShareSave
Randamente3 porțiiTimp de pregătire5 minuteTimp total5 minute

Ingrediente:

 200 gr Năut (fiert)
 75 gr baby spinach
 1 cățel usturoi
 1 lămâie (sucul)
 1 tsp Tahini
 50 ml ulei măsline
 sare
 piper
 1 tsp semințe Chia

Mod de preparare:

1

Amestecă într-un blender năutul, spanacul, usturoiul, sucul de lămâie și pasta tahini.

2

În timpul măcinării toarnă uleiul de măsline. Pentru o consistență mai fină adaugă treptat apă rece, 1 linguriță din când în când până ajunge la consistența dorită. Adaugă sare și piper după gust.

3

Transferă humusul într-un bol și decorează cu semințe Chia și frunze de spanac. Servește imediat.

Ingrediente

 200 gr Năut (fiert)
 75 gr baby spinach
 1 cățel usturoi
 1 lămâie (sucul)
 1 tsp Tahini
 50 ml ulei măsline
 sare
 piper
 1 tsp semințe Chia

Indicații

1

Amestecă într-un blender năutul, spanacul, usturoiul, sucul de lămâie și pasta tahini.

2

În timpul măcinării toarnă uleiul de măsline. Pentru o consistență mai fină adaugă treptat apă rece, 1 linguriță din când în când până ajunge la consistența dorită. Adaugă sare și piper după gust.

3

Transferă humusul într-un bol și decorează cu semințe Chia și frunze de spanac. Servește imediat.

Lemony spinach hummus