Lichiorul de ouă este o băutură delicioasă și festivă, poate fi pregătit de Crăciun, de Revelion sau de Paște sau oricând dorești. Pentru cei care nu beau de fel (ca mine, de exemplu), poate fi cam tare, însă servit cu multă frișcă, se poate gusta și degusta în timp mai îndelungat (cam cât ține petrecerea de Revelion 🙂 )… îmmm, ce bun!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Încălzești într-un ibric, laptele cu smântâna pentru gătit și vanilia, până frige la deget, nu-l fierbe. Apoi strecori amestecul.
Amesteci într-o crăticioară, cu mixerul, gălbenușurile cu zahărul și sarea până se albesc și devin ușor cremoase.
Torni laptele cald peste ouă, încet, pe marginea vasului, amestecând continuu.
Pui crăticioara cu amestecul înapoi pe foc foarte mic și fierbi până ce amestecul se îngroașă ușor, amestecând tot timpul cu o spatulă sau lingură de lemn. O să vezi că s-a îngroșat simțitor (însă nu-ți închipui că se va face ca o budincă, ci mai degrabă ca baza de la înghețată, eu exact așa fac înghețata) iar dacă ridica spatula și treci cu degetul peste spatulă, nu trebuie să se prelingă sau să se întâlnească cele două dâre. Poți folosi și un termometru de bucătărie, crema este gata atunci când amestecul a atins 70°.
Dai deoparte, acoperi cu folie și dai la rece câteva ore. (Eu l-am pregătit ieri și l-am lăsat peste noapte, pentru că mai am și alte rețete de pregătit pentru Revelion. Azi, când l-am scos din frigider, se mai îngroșase un pic.)
În momentul servirii, scoți lichiorul din frigider (o să vezi că s-a mai îngroșat), adaugi whisky după plac (care îl va subția un pic) și amesteci bine.
Torni lichiorul în pahare, cam până la jumătatea paharului.
Pentru decor, bați frișca lichidă (cremă pentru desert) cu mixerul până devine mătăsoasă și decorezi fiecare pahar cu frișcă, ciocolată rasă, un sicks de ciocolată și un praf de nucșoară măcinată (care pentru mine are miros de turtă dulce și o aromă deosebită).
Poftă Bună!
Ingrediente
Indicații
Încălzești într-un ibric, laptele cu smântâna pentru gătit și vanilia, până frige la deget, nu-l fierbe. Apoi strecori amestecul.
Amesteci într-o crăticioară, cu mixerul, gălbenușurile cu zahărul și sarea până se albesc și devin ușor cremoase.
Torni laptele cald peste ouă, încet, pe marginea vasului, amestecând continuu.
Pui crăticioara cu amestecul înapoi pe foc foarte mic și fierbi până ce amestecul se îngroașă ușor, amestecând tot timpul cu o spatulă sau lingură de lemn. O să vezi că s-a îngroșat simțitor (însă nu-ți închipui că se va face ca o budincă, ci mai degrabă ca baza de la înghețată, eu exact așa fac înghețata) iar dacă ridica spatula și treci cu degetul peste spatulă, nu trebuie să se prelingă sau să se întâlnească cele două dâre. Poți folosi și un termometru de bucătărie, crema este gata atunci când amestecul a atins 70°.
Dai deoparte, acoperi cu folie și dai la rece câteva ore. (Eu l-am pregătit ieri și l-am lăsat peste noapte, pentru că mai am și alte rețete de pregătit pentru Revelion. Azi, când l-am scos din frigider, se mai îngroșase un pic.)
În momentul servirii, scoți lichiorul din frigider (o să vezi că s-a mai îngroșat), adaugi whisky după plac (care îl va subția un pic) și amesteci bine.
Torni lichiorul în pahare, cam până la jumătatea paharului.
Pentru decor, bați frișca lichidă (cremă pentru desert) cu mixerul până devine mătăsoasă și decorezi fiecare pahar cu frișcă, ciocolată rasă, un sicks de ciocolată și un praf de nucșoară măcinată (care pentru mine are miros de turtă dulce și o aromă deosebită).
Poftă Bună!