Lipie de spanac cu avocado, pui și omletă

Autormagda.srecipes
DificultateÎncepător

O rețetă sănătoasă, gustoasă dar și foarte sățioasă.

ShareSave
Randamente4 porțiiTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

Pentru lipii :
 330 gr făină
 150 ml apă
 80 gr spanac (scurs după îngheț)
 50 gr unt
 1 tsp praf de copt
 1 tsp sare
Pentru umplutură :
 1 avocado
 3 ouă
 50 gr mozzarella rasă
 300 gr piept de pui
 2 ulei de măsline
 condimente pentru carnea de pui
 verdeață (ceapă verde, mărar)
 2-3 linguri zeamă de lămâie
 sare, piper

Mod de preparare:

1

Se amestecă făina cu sarea și praful de copt după care se adaugă untul răzuit.

2

Separat se blenduiește spanacul cu apa și se adaugă peste făină.

3

Se încorporează și se frământă până se obține un aluat ferm și nelipicios. Se lasă la odihnit 15-20 de minute după care se întinde aluatul și se coace într-o tigaie nonaderentă.

4

Puiul se taie fâșii, se condimentează după plac, eu am pus 2 linguri de ulei de măsline, boia de ardei, usturoi, sare, piper și se lasă la marinat. Se coace într-o tigaie, pe foc mic și cu capac timp de aproximativ 10 minute.

5

Ouăle se zbat, se amestecă cu verdeața și mozzarella și se coace omleta.

6

Se împăturesc lipiile cu omleta, puiul și avocado, eu am pus și felii și pisat la care am adăugat sare, piper și zeamă de lămâie.

Ingrediente

Pentru lipii :
 330 gr făină
 150 ml apă
 80 gr spanac (scurs după îngheț)
 50 gr unt
 1 tsp praf de copt
 1 tsp sare
Pentru umplutură :
 1 avocado
 3 ouă
 50 gr mozzarella rasă
 300 gr piept de pui
 2 ulei de măsline
 condimente pentru carnea de pui
 verdeață (ceapă verde, mărar)
 2-3 linguri zeamă de lămâie
 sare, piper

Indicații

1

Se amestecă făina cu sarea și praful de copt după care se adaugă untul răzuit.

2

Separat se blenduiește spanacul cu apa și se adaugă peste făină.

3

Se încorporează și se frământă până se obține un aluat ferm și nelipicios. Se lasă la odihnit 15-20 de minute după care se întinde aluatul și se coace într-o tigaie nonaderentă.

4

Puiul se taie fâșii, se condimentează după plac, eu am pus 2 linguri de ulei de măsline, boia de ardei, usturoi, sare, piper și se lasă la marinat. Se coace într-o tigaie, pe foc mic și cu capac timp de aproximativ 10 minute.

5

Ouăle se zbat, se amestecă cu verdeața și mozzarella și se coace omleta.

6

Se împăturesc lipiile cu omleta, puiul și avocado, eu am pus și felii și pisat la care am adăugat sare, piper și zeamă de lămâie.

Lipie de spanac cu avocado, pui și omletă