Painea cu usturoi Naan este atat de moale si perfecta incat va va fi greu sa va opriti la una! La fel ca cele mai bune restaurante indiene, aceasta va deveni noua ta reteta naan preferata!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Peste drojdie punem apa calduta pentru a o activa. Amestecam bine.
Peste faina adaugam toate ingredientele uscate. Amestecam.
Adaugam laptele, iaurtul, uleiul, usturoiul tocat. Se amesteca pana cand aluatul se imbina cu mainile.
Folosim mainile cu faina pentru a framanta aluatul pana se omogenizeaza, aproximativ 3 pana la 5 minute.
Ungem usor acelasi bol cu ulei de gatit si acoperim cu folie de plastic. Lasam sa se odihneasca la temperatura camerei timp de aproximativ o ora pana la dublarea dimensiunii.
Impartim aluatul in 20 bucati egale. Rulam in bile, apoi folosim un sucitor pentru a rula fiecare bucata de aluat intr-un oval mare. Repetam cu aluatul ramas.
Incalzim o tigaie mare la foc mediu-mare.
Asezam o bucata de naan pe tigaia fierbinte si gatim pana se formeaza bule deasupra, aproximativ 1-2 minute.
Intoarcem si gatim inca 1-2 minute. La fel procedam cu toate.
Luam fiecare lipie naan, o ungem cu unt si presaram usturoi si busuioc.
Ingrediente
Indicații
Peste drojdie punem apa calduta pentru a o activa. Amestecam bine.
Peste faina adaugam toate ingredientele uscate. Amestecam.
Adaugam laptele, iaurtul, uleiul, usturoiul tocat. Se amesteca pana cand aluatul se imbina cu mainile.
Folosim mainile cu faina pentru a framanta aluatul pana se omogenizeaza, aproximativ 3 pana la 5 minute.
Ungem usor acelasi bol cu ulei de gatit si acoperim cu folie de plastic. Lasam sa se odihneasca la temperatura camerei timp de aproximativ o ora pana la dublarea dimensiunii.
Impartim aluatul in 20 bucati egale. Rulam in bile, apoi folosim un sucitor pentru a rula fiecare bucata de aluat intr-un oval mare. Repetam cu aluatul ramas.
Incalzim o tigaie mare la foc mediu-mare.
Asezam o bucata de naan pe tigaia fierbinte si gatim pana se formeaza bule deasupra, aproximativ 1-2 minute.
Intoarcem si gatim inca 1-2 minute. La fel procedam cu toate.
Luam fiecare lipie naan, o ungem cu unt si presaram usturoi si busuioc.