fbpx

Lipii cu piept de pui, cartof dulce și bacon

AutorSoare Elena
DificultateIntermediar

Dacă ne-au plăcut atât de mult lipiile pufoase pe care le-am făcut zilele trecute, am mai făcut o tura și am încercat ceva nou la cina! Au ieșit foarte bune!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare5 minsTimp de gătire / răcire20 minsTimp Total25 mins

Ingrediente:

 40 g cremă de brânză
 30 g rucola
 300 g piept de pui
 1 cartof dulce
 20 g bacon
 3 linguri(ă) ulei de măsline
 1 linguriță(e) usturoi pudră
 1 linguriță(e) boia dulce
 5 dulceață de ardei iute

Mod de preparare:

1

Curățăm cartoful dulce, îl tăiem rondele, punem 2 linguri de ulei de măsline și puțină sare, ii punem într- o tavă și băgăm tava la cuptor pentru 20 de minute, la 200 grade Celsius.

2

Într-o tigaie încinsă punem fâșiile de piept de pui cu usturoiul pudră, boiaua dulce și o linguriță de dulceață de ardei iute. Amestecăm și lăsăm câteva minute pe foc, pană când se rumenește.

3

Când puiul este gata îl scoatem pe o farfurie. Punem fâșiile de bacon în tigaie, le ținem câteva minute pe fiecare parte, până când devin crocante. Stropim rucola cu puțin oțet balsamic.

4

Ungem lipiile cu crema de brânză, punem rucola, pieptul de pui, câte 2 lingurițe de dulceață de ardei iute, cartoful dulce și baconul.

5

Împăturim lipia și o legam cu o ață. Tadaam! Cina este gata!

Ingrediente

 40 g cremă de brânză
 30 g rucola
 300 g piept de pui
 1 cartof dulce
 20 g bacon
 3 linguri(ă) ulei de măsline
 1 linguriță(e) usturoi pudră
 1 linguriță(e) boia dulce
 5 dulceață de ardei iute

Direcții

1

Curățăm cartoful dulce, îl tăiem rondele, punem 2 linguri de ulei de măsline și puțină sare, ii punem într- o tavă și băgăm tava la cuptor pentru 20 de minute, la 200 grade Celsius.

2

Într-o tigaie încinsă punem fâșiile de piept de pui cu usturoiul pudră, boiaua dulce și o linguriță de dulceață de ardei iute. Amestecăm și lăsăm câteva minute pe foc, pană când se rumenește.

3

Când puiul este gata îl scoatem pe o farfurie. Punem fâșiile de bacon în tigaie, le ținem câteva minute pe fiecare parte, până când devin crocante. Stropim rucola cu puțin oțet balsamic.

4

Ungem lipiile cu crema de brânză, punem rucola, pieptul de pui, câte 2 lingurițe de dulceață de ardei iute, cartoful dulce și baconul.

5

Împăturim lipia și o legam cu o ață. Tadaam! Cina este gata!

Lipii cu piept de pui, cartof dulce și bacon