Aceste lipii sunt perfecte langa o salata cu piept de pui.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pun intr-un bol: faina, uleiul,iaurtul, praful de copt si sarea. Toate aceste ingrediente se amesteca, dupa ce s-au omogenizat adaugam apa calduta si framantam aluatul obtinut pana devine usor lipicios. Ungem masa de lucru cu putin ulei pentru a se acoperi aluatul cu putin ulei, dupa care lasam aluatul la dospit la temperatura camerei pentru 45 de min.
Impartim aluatul in bilute egale de aproximativ 60 de gr. Presaram pe blatul de lucru putina faina si intindem bilutele in forma ovala sau rotunda dupa care le punem intr-o tigaie antiaderenta la foc mediu si le lasam sa se prajeasca pana se formeaza bule de aer dupa care le intoarcem pe cealalta parte
Intr-o cratita topim untul, adaugam ustoroiul pisat si patrunjelul tocat . marunt. Dupa ce scoatem lipia din tigaie o lasam 2-3 min sa se raceasca si o ungem cu sosul de usturoi. Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Se pun intr-un bol: faina, uleiul,iaurtul, praful de copt si sarea. Toate aceste ingrediente se amesteca, dupa ce s-au omogenizat adaugam apa calduta si framantam aluatul obtinut pana devine usor lipicios. Ungem masa de lucru cu putin ulei pentru a se acoperi aluatul cu putin ulei, dupa care lasam aluatul la dospit la temperatura camerei pentru 45 de min.
Impartim aluatul in bilute egale de aproximativ 60 de gr. Presaram pe blatul de lucru putina faina si intindem bilutele in forma ovala sau rotunda dupa care le punem intr-o tigaie antiaderenta la foc mediu si le lasam sa se prajeasca pana se formeaza bule de aer dupa care le intoarcem pe cealalta parte
Intr-o cratita topim untul, adaugam ustoroiul pisat si patrunjelul tocat . marunt. Dupa ce scoatem lipia din tigaie o lasam 2-3 min sa se raceasca si o ungem cu sosul de usturoi. Pofta buna!