Lipii libaneze, calde cu miros de pâine proaspătă, numai bune de rupt și mâncat.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru început am dizolvat drojdia în 150 ml apa călduță și am lasat-o 5 minute în cana cu apă.
Am pus făina într-un bol peste care am vărsat amestecul de drojdie și apă plus celelalte ingrediente de mai sus.
Am frământat aluatul pana am obținut un guguloi neted pe care l-am pus înapoi în bol cu folie de plastic pe de-asupra pentru aproximativ o oră, pentru a crește, timp în care am fiert cartofii pentru piure și am gătit ficățeii.
După o oră aluatul era crescut, l-am împărțit în 4 guguloaie mai mici pe care le-am întins nu foarte subțire.
Am bagat câte două lipii în cuptorul încins la cea mai mare treaptă a cuptorului, pentru 5 minute.
Se servesc calde spre fierbinți cu multă pofta!
Ingrediente
Indicații
Pentru început am dizolvat drojdia în 150 ml apa călduță și am lasat-o 5 minute în cana cu apă.
Am pus făina într-un bol peste care am vărsat amestecul de drojdie și apă plus celelalte ingrediente de mai sus.
Am frământat aluatul pana am obținut un guguloi neted pe care l-am pus înapoi în bol cu folie de plastic pe de-asupra pentru aproximativ o oră, pentru a crește, timp în care am fiert cartofii pentru piure și am gătit ficățeii.
După o oră aluatul era crescut, l-am împărțit în 4 guguloaie mai mici pe care le-am întins nu foarte subțire.
Am bagat câte două lipii în cuptorul încins la cea mai mare treaptă a cuptorului, pentru 5 minute.
Se servesc calde spre fierbinți cu multă pofta!