Lipii libaneze

AutorMamigateste96
DificultateÎncepător

Lipii libaneze sau pe scurt painica pentru shaorma. 😂 sunt mega delicioase ei merg și la tocănițe,ciorbe,kebab sau shaorma....asta dacă nu țineți la silueta.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare5 minuteTimp total20 minute

Ingrediente:

 300 gr apa caduta
 10 gr drojdie
 1 tbsp zahar
 1 tsp sare
 4 ulei

Mod de preparare:

1

Într-un bol punem 300 grame apa călduță adăugăm lingura de zahăr și cele 10 grame drojdie. Și lăsam 5 minute pana face putina spuma deasupra.

2

In alt bol punem cele 500 grame faina, lingurița de sare și adăugăm apa cu drojdia și zaharul. Amestecam și adăugăm și cele 4 linguri de ulei. După ce se formează o bila scotem aluatul din bol și in framantam circa 10 minute pana devine ferm. (Ca aluatul de pâine).

3

Ungem un bol cu ulei și punem aluatul acolo îl acoperim cu o folie alimentara și îl lăsam pana își dublează volumul.

4

Preîncălzit cuptorul la 250˚C fără ventilație.
Din bolul cu aluat luam o bucata mică,formam o minge și o întindem cu făcălețul. ATENȚIE!
Sa nu subțire prea mult aliatul ca apoi in cuptor nu se vor umfla suficient cât sa rămâne goale înăuntru.

5

Apoi le punem intr-o tava și băgăm 5 minute in cuptorul preîncălzit la 250˚C. Repetam procesul pana terminam aluatul.
Din aceasta compoziție mie îmi ies 6 lipii medii.

Ingrediente

 300 gr apa caduta
 10 gr drojdie
 1 tbsp zahar
 1 tsp sare
 4 ulei

Indicații

1

Într-un bol punem 300 grame apa călduță adăugăm lingura de zahăr și cele 10 grame drojdie. Și lăsam 5 minute pana face putina spuma deasupra.

2

In alt bol punem cele 500 grame faina, lingurița de sare și adăugăm apa cu drojdia și zaharul. Amestecam și adăugăm și cele 4 linguri de ulei. După ce se formează o bila scotem aluatul din bol și in framantam circa 10 minute pana devine ferm. (Ca aluatul de pâine).

3

Ungem un bol cu ulei și punem aluatul acolo îl acoperim cu o folie alimentara și îl lăsam pana își dublează volumul.

4

Preîncălzit cuptorul la 250˚C fără ventilație.
Din bolul cu aluat luam o bucata mică,formam o minge și o întindem cu făcălețul. ATENȚIE!
Sa nu subțire prea mult aliatul ca apoi in cuptor nu se vor umfla suficient cât sa rămâne goale înăuntru.

5

Apoi le punem intr-o tava și băgăm 5 minute in cuptorul preîncălzit la 250˚C. Repetam procesul pana terminam aluatul.
Din aceasta compoziție mie îmi ies 6 lipii medii.

Note

Lipii libaneze