Lipii libaneze

AutorDia și Bucătăria🍴
DificultateÎncepător

Lipii libaneze, calde cu miros de pâine proaspătă, numai bune de rupt și mâncat.

ShareSalvează
Randamente4 porțiiTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare5 minuteTimp total15 minute

Ingrediente:

 250 gr făină
 150 ml apă
 3 ulei
 1 tsp zahăr
 1 tsp sare
 10 gr drojdie uscată

Mod de preparare:

1

Pentru început am dizolvat drojdia în 150 ml apa călduță și am lasat-o 5 minute în cana cu apă.

2

Am pus făina într-un bol peste care am vărsat amestecul de drojdie și apă plus celelalte ingrediente de mai sus.

3

Am frământat aluatul pana am obținut un guguloi neted pe care l-am pus înapoi în bol cu folie de plastic pe de-asupra pentru aproximativ o oră, pentru a crește, timp în care am fiert cartofii pentru piure și am gătit ficățeii.

4

După o oră aluatul era crescut, l-am împărțit în 4 guguloaie mai mici pe care le-am întins nu foarte subțire.

5

Am bagat câte două lipii în cuptorul încins la cea mai mare treaptă a cuptorului, pentru 5 minute.

6

Se servesc calde spre fierbinți cu multă pofta!

Ingrediente

 250 gr făină
 150 ml apă
 3 ulei
 1 tsp zahăr
 1 tsp sare
 10 gr drojdie uscată

Indicații

1

Pentru început am dizolvat drojdia în 150 ml apa călduță și am lasat-o 5 minute în cana cu apă.

2

Am pus făina într-un bol peste care am vărsat amestecul de drojdie și apă plus celelalte ingrediente de mai sus.

3

Am frământat aluatul pana am obținut un guguloi neted pe care l-am pus înapoi în bol cu folie de plastic pe de-asupra pentru aproximativ o oră, pentru a crește, timp în care am fiert cartofii pentru piure și am gătit ficățeii.

4

După o oră aluatul era crescut, l-am împărțit în 4 guguloaie mai mici pe care le-am întins nu foarte subțire.

5

Am bagat câte două lipii în cuptorul încins la cea mai mare treaptă a cuptorului, pentru 5 minute.

6

Se servesc calde spre fierbinți cu multă pofta!

Lipii libaneze