Cele mai pufoase lipii!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Punem laptele caldut, uleiul de masline si rucola intr-un blender, apoi mixam pana obtinem o pasta si dam deoparte.
Amestecam restul ingredientelor (cele uscate), facem o gropita in mijloc, unde adaugam compozitia cu lapte si rucola.
Framantam timp de 5 minute: vom obtine un aluat destul de tare.
Dam la frigider pentru 30 de minute.
Scoatem aluatul de la frigider, apoi il taiem in 12 parti egale.
Facem din fiecare bucatica de aluat cate o bila.
Acoperim bilele din aluat cu un servet.
Infainam bine blatul de lucru, scoatem una dintre bile si, cu ajutorul unui sucitor, intindem o foaie subtire (cat de subtire putem). Apoi asa procedam cu toate.
Coacem fiecare lipie in parte pe o tigaie bine incinsa, fara ulei!
Ingrediente
Indicații
Punem laptele caldut, uleiul de masline si rucola intr-un blender, apoi mixam pana obtinem o pasta si dam deoparte.
Amestecam restul ingredientelor (cele uscate), facem o gropita in mijloc, unde adaugam compozitia cu lapte si rucola.
Framantam timp de 5 minute: vom obtine un aluat destul de tare.
Dam la frigider pentru 30 de minute.
Scoatem aluatul de la frigider, apoi il taiem in 12 parti egale.
Facem din fiecare bucatica de aluat cate o bila.
Acoperim bilele din aluat cu un servet.
Infainam bine blatul de lucru, scoatem una dintre bile si, cu ajutorul unui sucitor, intindem o foaie subtire (cat de subtire putem). Apoi asa procedam cu toate.
Coacem fiecare lipie in parte pe o tigaie bine incinsa, fara ulei!