Lipii pufoase cu rucola

AutorSoare Elena
DificultateIntermediar

Cele mai pufoase lipii!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire35 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total1 oră 5 minute

Ingrediente:

 200 gr faina alba
 150 gr faina integrala de grau
 100 gr rucola
 150 ml lapte
 4 ulei de masline
 1 tsp sare
 1 tsp praf de copt

Mod de preparare:

1

Punem laptele caldut, uleiul de masline si rucola intr-un blender, apoi mixam pana obtinem o pasta si dam deoparte.

2

Amestecam restul ingredientelor (cele uscate), facem o gropita in mijloc, unde adaugam compozitia cu lapte si rucola.

3

Framantam timp de 5 minute: vom obtine un aluat destul de tare.

4

Dam la frigider pentru 30 de minute.

5

Scoatem aluatul de la frigider, apoi il taiem in 12 parti egale.

6

Facem din fiecare bucatica de aluat cate o bila.

7

Acoperim bilele din aluat cu un servet.

8

Infainam bine blatul de lucru, scoatem una dintre bile si, cu ajutorul unui sucitor, intindem o foaie subtire (cat de subtire putem). Apoi asa procedam cu toate.

9

Coacem fiecare lipie in parte pe o tigaie bine incinsa, fara ulei!

Ingrediente

 200 gr faina alba
 150 gr faina integrala de grau
 100 gr rucola
 150 ml lapte
 4 ulei de masline
 1 tsp sare
 1 tsp praf de copt

Indicații

1

Punem laptele caldut, uleiul de masline si rucola intr-un blender, apoi mixam pana obtinem o pasta si dam deoparte.

2

Amestecam restul ingredientelor (cele uscate), facem o gropita in mijloc, unde adaugam compozitia cu lapte si rucola.

3

Framantam timp de 5 minute: vom obtine un aluat destul de tare.

4

Dam la frigider pentru 30 de minute.

5

Scoatem aluatul de la frigider, apoi il taiem in 12 parti egale.

6

Facem din fiecare bucatica de aluat cate o bila.

7

Acoperim bilele din aluat cu un servet.

8

Infainam bine blatul de lucru, scoatem una dintre bile si, cu ajutorul unui sucitor, intindem o foaie subtire (cat de subtire putem). Apoi asa procedam cu toate.

9

Coacem fiecare lipie in parte pe o tigaie bine incinsa, fara ulei!

Note

Lipii pufoase cu rucola