Chimia m-a surprins din nou. Cum au iesit lipiile roz? Simplu. O reactie chimica dintre turmeric, iaurt si o sursa de caldura.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele uscate, se formeaza o gaura in centru si se adauga iaurtul.
Se framanta usor aluatul pana nu mai ramane faina uscata. Daca aluatul e prea moale, mai adaugati putina faina.
Acopera aluatul si lasa-l sa se odihneasca jumatate de ora.
Dupa ce s-a odihnit, imparte aluatul in 8 si intinde fiecare bucata pe blatul infainat.
Lipiile formate se pun intr-o tigaie neaderenta, bine incinsa, pe aragaz, la foc mic si se intorc dupa 2,3 minute.
Se pot servi calde sau reci.
Ingrediente
Indicații
Se amesteca toate ingredientele uscate, se formeaza o gaura in centru si se adauga iaurtul.
Se framanta usor aluatul pana nu mai ramane faina uscata. Daca aluatul e prea moale, mai adaugati putina faina.
Acopera aluatul si lasa-l sa se odihneasca jumatate de ora.
Dupa ce s-a odihnit, imparte aluatul in 8 si intinde fiecare bucata pe blatul infainat.
Lipiile formate se pun intr-o tigaie neaderenta, bine incinsa, pe aragaz, la foc mic si se intorc dupa 2,3 minute.
Se pot servi calde sau reci.