fbpx

Lo-mein – tăieței cu sos de soia

AutorEverything_julienne
DificultateÎncepător

O rețetă cu arome asiatice super ușor de făcut și rapidă, perfectă pentru atunci când nu prea mai avem mâncare în casă.

ShareSalvează
Produce2 PorțiiTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire10 minsTimp Total20 mins

Ingrediente:

 200 g taietei de grau
 4 catei usturoi
 1 ceapa verde
 1 bucata mica ghimbir
 sos de soia
 1 morcov
 2 oua
 1 linguriță(e) zahar brun
 sriracha
 otet de orez (optional)
 ulei de susan

Mod de preparare:

1

Se fierb tăiețeii 3 minute în apă cu sare și se strecoară.

2

Se pregătește un amestec de sos de soia, ulei de susan, un strop de oțet de orez, sriracha și o linguriță de zahăr brun. Sau doar sos de soia cu zahăr brun dacă nu aveți restul ingredientelor.

3

Se adaugă o lingură de ulei (de floarea soarelui sau de susan) în wok și se adaugă tăiețeii.

4

Se lasă 3 minute, apoi se amestecă și se mai lasă doua minute astfel încât să se usuce ca să se prindă sosul mai bine de ei.

5

Se scot tăiețeii pe o farfurie.

6

Se taie usturoiul, partea albă de la ceapă și ghimbirul mărunt și se prăjesc în wok aproximativ 1 minut, până se simte aroma.

7

Se adaugă tăiețeii înapoi împreună cu amestecul de sos de soia.

8

Se amestecă bine și se adaugă un morcov feliat subțire și părțile verzi de la ceapă. Se mai gătește aproximativ 2 minute.

9

Se servește cu un ou ochi deasupra sau cu o omletă subțire care se adaugă în amestec.

Ingrediente

 200 g taietei de grau
 4 catei usturoi
 1 ceapa verde
 1 bucata mica ghimbir
 sos de soia
 1 morcov
 2 oua
 1 linguriță(e) zahar brun
 sriracha
 otet de orez (optional)
 ulei de susan

Direcții

1

Se fierb tăiețeii 3 minute în apă cu sare și se strecoară.

2

Se pregătește un amestec de sos de soia, ulei de susan, un strop de oțet de orez, sriracha și o linguriță de zahăr brun. Sau doar sos de soia cu zahăr brun dacă nu aveți restul ingredientelor.

3

Se adaugă o lingură de ulei (de floarea soarelui sau de susan) în wok și se adaugă tăiețeii.

4

Se lasă 3 minute, apoi se amestecă și se mai lasă doua minute astfel încât să se usuce ca să se prindă sosul mai bine de ei.

5

Se scot tăiețeii pe o farfurie.

6

Se taie usturoiul, partea albă de la ceapă și ghimbirul mărunt și se prăjesc în wok aproximativ 1 minut, până se simte aroma.

7

Se adaugă tăiețeii înapoi împreună cu amestecul de sos de soia.

8

Se amestecă bine și se adaugă un morcov feliat subțire și părțile verzi de la ceapă. Se mai gătește aproximativ 2 minute.

9

Se servește cu un ou ochi deasupra sau cu o omletă subțire care se adaugă în amestec.

Lo-mein – tăieței cu sos de soia