Ciuperci pleurotus usturoiate cu carne tocata

AutorEmilia Micu
DificultateÎncepător

Nu stiu daca iubiti sau nu pleurotusul, insa in combinatia aceasta sigur o sa vi se para divina!

ShareSave
Carne tocata cu ciuperci si mamaliguta.
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

 1 tbsp untura de porc
 300 gr carne tocata porc
 500 gr pleurotus
 1 ceapa
 1 ardei kapia
 sare
 200 ml smanatana pentru gatit
 piper
 100 gr parmezan
 150 ml apa
 1 capatana ursturoi
 1 legatura patrunjel

Mod de preparare:

1

Am incins o tigaie buna in care am pus o lingura cu untura de porc. Am adaugat carnea tocata si am prajit-o pana s-a rumenit frumos pe toate partile. Daca este o carne mai tare, cum a fost si a mea, mai adaugati putina apa si lasati-o sa mai fiarba circa 10 minute cu capacul pus. Am presarat si putina sare peste carne.

2

Cand carnea s-a patruns mai bine, am adaugat ceapa tocata si m-am apucat sa tai pleurotusul in fasii. Am adaugat apoi si pleurotusul si am mai adaugat putina apa. Am taiat usturoiul in felii si ardeiul kapia, fasii subtiri si lungi si le-am adaugat si pe ele. Am lasat totul la fiert cu capac 10-15 minute.

3

Intr-un bol, am pus smantana lichida, parmezanul ras, sare si piper plus aproximativ 100 ml apa. Amestecul l-am turnat in tigaie si am amestecat totul foarte bine. Am mai lasat pe foc aproximativ 7-8 minute apoi am adaugat patrunjelul proaspat tocat. Am servit cu mamaliga fierbinte si ardei iute plus muraturi.

Ingrediente

 1 tbsp untura de porc
 300 gr carne tocata porc
 500 gr pleurotus
 1 ceapa
 1 ardei kapia
 sare
 200 ml smanatana pentru gatit
 piper
 100 gr parmezan
 150 ml apa
 1 capatana ursturoi
 1 legatura patrunjel

Indicații

1

Am incins o tigaie buna in care am pus o lingura cu untura de porc. Am adaugat carnea tocata si am prajit-o pana s-a rumenit frumos pe toate partile. Daca este o carne mai tare, cum a fost si a mea, mai adaugati putina apa si lasati-o sa mai fiarba circa 10 minute cu capacul pus. Am presarat si putina sare peste carne.

2

Cand carnea s-a patruns mai bine, am adaugat ceapa tocata si m-am apucat sa tai pleurotusul in fasii. Am adaugat apoi si pleurotusul si am mai adaugat putina apa. Am taiat usturoiul in felii si ardeiul kapia, fasii subtiri si lungi si le-am adaugat si pe ele. Am lasat totul la fiert cu capac 10-15 minute.

3

Intr-un bol, am pus smantana lichida, parmezanul ras, sare si piper plus aproximativ 100 ml apa. Amestecul l-am turnat in tigaie si am amestecat totul foarte bine. Am mai lasat pe foc aproximativ 7-8 minute apoi am adaugat patrunjelul proaspat tocat. Am servit cu mamaliga fierbinte si ardei iute plus muraturi.

Ciuperci pleurotus usturoiate cu carne tocata