Macarons

AutorMamigateste96
DificultateIntermediar

Da știu....nu este cea mai ușoară rețeta și de multe ori dam rateuri. Dar sunt foarte cerute și dispar imediat.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire25 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total45 minute

Ingrediente:

Ingrediente :
 100 gr zahăr vanilat
 250 gr zahăr pudra
 150 gr faina de migdale
 3 gr sare
 opțional colorant
Umplutura :
 250 gr smantana dulce pentru frisca
 300 ciocolata
 4 oua medii

Mod de preparare:

Preparare macarons :
1

Prima data preîncălzit cuptorul la 160˚C (eu dau cu ventilație și sus și jos).

2

Separam oualele și punem albușurile într-un bol apoi adăugăm zaharul vanilat (el ar trebui cernut in timp ce este adăugat).

3

Apoi batem cu mixerul la viteza mică pana când compoziția se întărește. Apoi la viteza mare 3-4 minute sa ajungă ca la bezea (alb și lucios).

4

Împărțim compoziția in 2 (eu am pus colorant alimentar roz și maro).
In alt bol punem faina de migdale ,sarea și zaharul pudra și împreuna le cernem peste compoziția de albușuri. Amestecam cu o spatula pana se omogenizează.

5

După ce este gata compoziția o punem într-un poș și facem formele (sa fie la distanță de 3-4 cm).
In prealabil am pus hârtie de copt in tava. După ce am pus in tava compoziția lovim ușor de masa cu ea de 3-4 ori pentru a le da o forma mai turtită.
Se bagă la cuptor pentru 20 de minute.

Crema pentru macarons :
6

Smântâna dulce se pune la fiert, se adauga ciocolata si se amesteca pana devine cremoasa.
Când formele și crema sau răcit atunci crema se toarnă in forme.

Ingrediente

Ingrediente :
 100 gr zahăr vanilat
 250 gr zahăr pudra
 150 gr faina de migdale
 3 gr sare
 opțional colorant
Umplutura :
 250 gr smantana dulce pentru frisca
 300 ciocolata
 4 oua medii

Indicații

Preparare macarons :
1

Prima data preîncălzit cuptorul la 160˚C (eu dau cu ventilație și sus și jos).

2

Separam oualele și punem albușurile într-un bol apoi adăugăm zaharul vanilat (el ar trebui cernut in timp ce este adăugat).

3

Apoi batem cu mixerul la viteza mică pana când compoziția se întărește. Apoi la viteza mare 3-4 minute sa ajungă ca la bezea (alb și lucios).

4

Împărțim compoziția in 2 (eu am pus colorant alimentar roz și maro).
In alt bol punem faina de migdale ,sarea și zaharul pudra și împreuna le cernem peste compoziția de albușuri. Amestecam cu o spatula pana se omogenizează.

5

După ce este gata compoziția o punem într-un poș și facem formele (sa fie la distanță de 3-4 cm).
In prealabil am pus hârtie de copt in tava. După ce am pus in tava compoziția lovim ușor de masa cu ea de 3-4 ori pentru a le da o forma mai turtită.
Se bagă la cuptor pentru 20 de minute.

Crema pentru macarons :
6

Smântâna dulce se pune la fiert, se adauga ciocolata si se amesteca pana devine cremoasa.
Când formele și crema sau răcit atunci crema se toarnă in forme.

Macarons