fbpx

Madelene cu ciocolată și lămâie

Autorszolosi.i
DificultateIntermediar

Madelenele de ciocolată și lămâie, se prepară extrem de ușor și vor fi pe placul tuturor, fără excepție. Combinația acestor gusturi și arome, precum cacao și lămâia oferă o impresie de neuitat pentru un aluat obișnuit la prima vedere. Madelenele sunt foarte gustoase și gingașe, au o textură fragedă și foarte pufoasă.
Serviți madelenele cu o cafea aromată !

ShareSalvează
Produce12 PorțiiTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire20 minsTimp Total35 mins

Ingrediente:

 80 g ciocolată de 70 % cacao
 80 g unt, 20 g pentru tavă
 2 ouă
 80 g zahăr pudră
 100 g făină, 10 g pentru tavă
 1 praf de sare
 ½ linguriță(e) de praf de copt
 coaja de la 1 lămâie rasă foarte fin

Mod de preparare:

1

Rupeți ciocolata și tăiați untul bucățele pe care puneți-le împreună să se topească pe foc domol sau în bain-marie. Amestecați ușor, ca să obțineți o cremă fină.

2

Spargeți ouăle într-un castron, adăugați zahărul și bateți bine amestecul ca să se albească și să devină spumos. Încorporați puțin câte puțin făina, sarea și praful de copt, apoi adăugați ciocolata topită și coaja de lămâie, continuând să bateți cu telul, până ce aluatul devine omogen. Puneți aluatul în frigider și lăsați-l să se odihnească o noapte.

3

Încălziți cuptorul la 180˚C. Ungeți cu unt și tapetați ușor cu făină o tavă pentru madelene. Puneți aluatul în cavități, fără să le umpleți complet, băgați tava la cuptor și lăsați să se coacă 15-20 de minute.

4

Verificați dacă s-au copt, înfigând în madelene o scobitoare ascuțită, trebuie să iasă uscată. Scoateți imediat din formă și puneți madelenele să se răcească pe un grătar.

Ingrediente

 80 g ciocolată de 70 % cacao
 80 g unt, 20 g pentru tavă
 2 ouă
 80 g zahăr pudră
 100 g făină, 10 g pentru tavă
 1 praf de sare
 ½ linguriță(e) de praf de copt
 coaja de la 1 lămâie rasă foarte fin

Direcții

1

Rupeți ciocolata și tăiați untul bucățele pe care puneți-le împreună să se topească pe foc domol sau în bain-marie. Amestecați ușor, ca să obțineți o cremă fină.

2

Spargeți ouăle într-un castron, adăugați zahărul și bateți bine amestecul ca să se albească și să devină spumos. Încorporați puțin câte puțin făina, sarea și praful de copt, apoi adăugați ciocolata topită și coaja de lămâie, continuând să bateți cu telul, până ce aluatul devine omogen. Puneți aluatul în frigider și lăsați-l să se odihnească o noapte.

3

Încălziți cuptorul la 180˚C. Ungeți cu unt și tapetați ușor cu făină o tavă pentru madelene. Puneți aluatul în cavități, fără să le umpleți complet, băgați tava la cuptor și lăsați să se coacă 15-20 de minute.

4

Verificați dacă s-au copt, înfigând în madelene o scobitoare ascuțită, trebuie să iasă uscată. Scoateți imediat din formă și puneți madelenele să se răcească pe un grătar.

Madelene cu ciocolată și lămâie