fbpx

Mămăligă adevărată 💛

AutorAntonia
DificultateIntermediar

Uramand aceasta rețeta veți prepara cea mai buna mămăliga, fix ca la mama ei acasă - mămăliga adevarata! Fără cocoloașe, nici prea moale nici prea tare, perfecta pentru a fi servita alături de preparate din carne de porc, peste sau cu brânza și smântâna 💛

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare3 minsTimp de gătire / răcire27 minsTimp Total30 mins

Ingrediente:

 1 linguri(ă) Ulei
 250 g Malai
 1 l Apa
 70 g Unt 80% grăsime
 5 g Sare
 150 ml Lapte 35% grăsime

Mod de preparare:

1

Se pune mălaiul la fiert intr-o oala cu apa rece, împreuna cu sarea și uleiul.

2

Se lasa pe foc mediu timp de aproximativ 25 minute, după care se adauga untul și laptele.

3

Pe tot parcursul fierberii este foarte important sa se amestece cu o lingura de lemn, aproape constant.

4

Când se întărește in așa fel încât sa nu mai cada ușor de pe lingura, se stinge focul și se răstoarnă pe un platou sau o farfurie.

Ingrediente

 1 linguri(ă) Ulei
 250 g Malai
 1 l Apa
 70 g Unt 80% grăsime
 5 g Sare
 150 ml Lapte 35% grăsime

Direcții

1

Se pune mălaiul la fiert intr-o oala cu apa rece, împreuna cu sarea și uleiul.

2

Se lasa pe foc mediu timp de aproximativ 25 minute, după care se adauga untul și laptele.

3

Pe tot parcursul fierberii este foarte important sa se amestece cu o lingura de lemn, aproape constant.

4

Când se întărește in așa fel încât sa nu mai cada ușor de pe lingura, se stinge focul și se răstoarnă pe un platou sau o farfurie.

Mămăligă adevărată 💛