Mamaliga in straturi se serveste fierbinte. Se poate manca pur si simplu ca atare sau alaturi de prelaratul preferat.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Intr-o tigaie preincalzita se adauga uleiul si carnatul si se lasa pana devine crocant.
In continuare ne ocupam de mamaliga. Intr-o oala se pune lapte cu putina sare si se lasa se incalzeasca pana ajunge aproape de fierbere.
Cand laptele este incalzit, se adauga malaiul in "ploaie" si cu o lingura se va amesteca încontinuu ,si continuam pana mamaliga se îngroașa.
Cand mamaliga începe sa se îngroașa, se da focul incet si se lasa pana fierbe, amestecând din cand in cand, iar cand incepe sa se desprinda de margini, atunci se va lua de le foc.
Se va adauga smantana si se amesteca. După care se montează preparatul.
Intr-un vas termic se pune un strat de mamaliga, se adauga branza si telemeaua amestecate, si o parte din carnatul prajit, si se tot aduga straturi, iar la final pe ultimul strat se presara branza si carnat.
Se baga preparatul la cuptor preincalzit la 180grade, pana incepe sa se rumeasca si sa se patrunda branza. După care se lasa putin sa se raceasca si se poate servi.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Intr-o tigaie preincalzita se adauga uleiul si carnatul si se lasa pana devine crocant.
In continuare ne ocupam de mamaliga. Intr-o oala se pune lapte cu putina sare si se lasa se incalzeasca pana ajunge aproape de fierbere.
Cand laptele este incalzit, se adauga malaiul in "ploaie" si cu o lingura se va amesteca încontinuu ,si continuam pana mamaliga se îngroașa.
Cand mamaliga începe sa se îngroașa, se da focul incet si se lasa pana fierbe, amestecând din cand in cand, iar cand incepe sa se desprinda de margini, atunci se va lua de le foc.
Se va adauga smantana si se amesteca. După care se montează preparatul.
Intr-un vas termic se pune un strat de mamaliga, se adauga branza si telemeaua amestecate, si o parte din carnatul prajit, si se tot aduga straturi, iar la final pe ultimul strat se presara branza si carnat.
Se baga preparatul la cuptor preincalzit la 180grade, pana incepe sa se rumeasca si sa se patrunda branza. După care se lasa putin sa se raceasca si se poate servi.
Pofta buna!