fbpx

Mămăligă simplă

AutorViorica Ionescu
DificultateÎncepător

Mămăliga este una dintre cele mai consumate garnituri la români. Aceasta poate înlocui cu succes pâinea, este sănătoasă și recomandată în alimentația de zi cu zi, astfel că orice gospodină trebuie să știe să pregătească o mămăligă simplă și rapidă.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare5 minsTimp de gătire / răcire20 minsTimp Total25 mins

Ingrediente:

 700 ml Apa
 400 g Malai
 1 oz Praf de sare
 1 linguri(ă) Unt

Mod de preparare:

1

Pune apa la fiert iar cand dă în clocot, toarnă in ploaie mălaiul și amestecă continuu cu un tel, să nu se formeze cocoloașe.

2

Ține mămăliga pe foc mic spre potrivit până se îngroașă și începe să se desprindă de pe marginile cratiței sau ceaunului.

3

Răstoarnă mămăliga într-un bol larg sau pe un fund de lemn, apoi servește-o cu poftă alături de mâncarea preferată.

4

Nu uita să adaugi sare în apă când pui apa la fiert…! Pentru un gust mai plăcut adaugă și câteva cubulețe de unt!

Ingrediente

 700 ml Apa
 400 g Malai
 1 oz Praf de sare
 1 linguri(ă) Unt

Direcții

1

Pune apa la fiert iar cand dă în clocot, toarnă in ploaie mălaiul și amestecă continuu cu un tel, să nu se formeze cocoloașe.

2

Ține mămăliga pe foc mic spre potrivit până se îngroașă și începe să se desprindă de pe marginile cratiței sau ceaunului.

3

Răstoarnă mămăliga într-un bol larg sau pe un fund de lemn, apoi servește-o cu poftă alături de mâncarea preferată.

4

Nu uita să adaugi sare în apă când pui apa la fiert…! Pentru un gust mai plăcut adaugă și câteva cubulețe de unt!

Mămăligă simplă