Mancare de bame cu ardei si praz

AutorEmilia Micu
DificultateÎncepător

Nu multa lume mananca bame insa eu sunt una dintre cei care iubesc aceste legume. Am ales sa le gatesc alaturi de cateva legume si a iesit o mancare delicioasa de post. Evident, puteti pune alaturi si o friptura daca doriti.

ShareSave
Mancare de bame ,plina de nutrienti
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 450 gr bame congelate
 1 ardei kapia
 1 ceapa
 3 tbsp ulei de masline
 200 ml suc de rosii
 2 tbsp pasta de ardei kapia
 sare
 piper
 cimbru
 300 ml apa
 fulgi de usturoi
 patrunjel

Mod de preparare:

1

Intr-o tigaie incinsa am pus ulei de masline si am adaugat ceapa taiata julien. Intre timp am taiat cu prazul si ardeiul kapia si le-am adaugat si pe ele in tigaie. Am adaugat sare si le-am calit timp de 2-3 minute iar apoi am adaugat 250 ml apa. Am lasat sa fiarba cu capac inca apx. 7-10 minute.

2

Am adaugat apoi bamele congelate. Nu este nevoie sa le decongelati anterior. Am lasat si bamele sa fiarba impreuna cu legumele apx. 10 minute apoi am verificat cat sunt de fierte. Pentru ca erau deja moi am adaugat sucul de rosii, bulionul, fulgii de usturoi si condimentele, respectiv cimbru si piper.

3

Am mai lasat cateva minute pe foc si am mai adaugat putina apa. La final am adaugat deasupra patrunjel. Este o mancare excelenta de post.

Ingrediente

 450 gr bame congelate
 1 ardei kapia
 1 ceapa
 3 tbsp ulei de masline
 200 ml suc de rosii
 2 tbsp pasta de ardei kapia
 sare
 piper
 cimbru
 300 ml apa
 fulgi de usturoi
 patrunjel

Indicații

1

Intr-o tigaie incinsa am pus ulei de masline si am adaugat ceapa taiata julien. Intre timp am taiat cu prazul si ardeiul kapia si le-am adaugat si pe ele in tigaie. Am adaugat sare si le-am calit timp de 2-3 minute iar apoi am adaugat 250 ml apa. Am lasat sa fiarba cu capac inca apx. 7-10 minute.

2

Am adaugat apoi bamele congelate. Nu este nevoie sa le decongelati anterior. Am lasat si bamele sa fiarba impreuna cu legumele apx. 10 minute apoi am verificat cat sunt de fierte. Pentru ca erau deja moi am adaugat sucul de rosii, bulionul, fulgii de usturoi si condimentele, respectiv cimbru si piper.

3

Am mai lasat cateva minute pe foc si am mai adaugat putina apa. La final am adaugat deasupra patrunjel. Este o mancare excelenta de post.

Mancare de bame cu ardei si praz