Mancare de iepure cu ceapa, vin si rosii cherry

AutorEmilia Micu
DificultateIntermediar

Daca acum ceva timp aveam dificultati in a gati carnea de iepure, un vas bun si imaginatia mi-au ”dat aripi”. Recomand un astfel de vas din ceramica, cu capac unde sa adaugati carnea si restul ingredientelor alese si ”sa uitati” de el pe aragaz sau in cuptor vreo ora. Carnea devine foarte frageda si capata un gust minunat!

ShareSave
Mancarica de iepure cu cartofi,rosii ,vin si ceapa rosie
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 15 minute

Ingrediente:

 600 gr carne iepure
 100 gr organe iepure
 5 cepe
 200 ml vin alb
 200 ml apa
 sare
 1 tbsp untura de porc
 6 catei de usturoi
 300 gr rosii cherry
 4 tbsp pasta de ardei kapia cu sos de rosii
 piper
 cimbru
 patrunjel

Mod de preparare:

1

Intr-un vas din ceramica cu capacitate de 2l am adaugat bucatile de iepure portionate. Eu am folosit o jumatate de iepure precum si organele sale (ficat, inima, rinichi)

2

Am adaugat apoi peste carne ceapa tocata marunt, vinul alb, sare, untura de porc si apa. Am lasat pe foc aprox. o ora la foc mic iar pe la jumatatea timpului de fierbere am adaugat si rosiile cherry, usturoiul, piperul, cimbrul si pasta de ardei kapia cu suc de rosii.

3

Cand a fost gata mancarea, am adaugat patrunjelul proaspat tocat si am oprit focul. Am servit alaturi de cartofi fierti si muraturi

Ingrediente

 600 gr carne iepure
 100 gr organe iepure
 5 cepe
 200 ml vin alb
 200 ml apa
 sare
 1 tbsp untura de porc
 6 catei de usturoi
 300 gr rosii cherry
 4 tbsp pasta de ardei kapia cu sos de rosii
 piper
 cimbru
 patrunjel

Indicații

1

Intr-un vas din ceramica cu capacitate de 2l am adaugat bucatile de iepure portionate. Eu am folosit o jumatate de iepure precum si organele sale (ficat, inima, rinichi)

2

Am adaugat apoi peste carne ceapa tocata marunt, vinul alb, sare, untura de porc si apa. Am lasat pe foc aprox. o ora la foc mic iar pe la jumatatea timpului de fierbere am adaugat si rosiile cherry, usturoiul, piperul, cimbrul si pasta de ardei kapia cu suc de rosii.

3

Cand a fost gata mancarea, am adaugat patrunjelul proaspat tocat si am oprit focul. Am servit alaturi de cartofi fierti si muraturi

Mancare de iepure cu ceapa, vin si rosii cherry