Pentru că ne dorim să menținem un stil de viață sănătos, de foarte mulți ani am renunțat la mezelurile din comerț și încercăm să recurgem la variante cât mai naturale, pregătite în casă.
Una dintre variantele pe care nu le încercasem, dar tot voiam să o pregătim încă de când am achiziționat un slow cooker este mușchiuletul de porc.
Este un preparat perfect pentru a fi consumat acasă, cu multe legume proaspete/garnitura preferată, ori în sandwich-uri, la pachet. Dacă veți încerca, cu siguranță veți constata diferența de gust. Să nu mai vorbim de faptul că produsele din comerț conțin o mulțime de aditivi.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Am stropit mușchiulețul de porc cu puțin ulei de struguri, am adăugat condimentele preferate și am masat bine. Am stors peste el zeama de la o portocală mare, am adăugat cubulețele de mere și usturoiul tocat mărunt și am lăsat pulpa la marinat timp de 2 nopți, într-un castron metalic ermetic.
După ce a trecut această perioadă am pus mușchiulețul de porc direct în vasul slow cooker-ului, am introdus în el termometrul și am setat 5 ore pe high (Crock-Pot digital de 4,7L).
Am lăsat la gătit până când termometrul a indicat 100° C.
Ca și timp a durat aproape 5 ore, întrucât cantitatea de carne a fost destul de mare. Când a fost gata l-am transferat într-o casoletă ermetică, am răcit-o în chiuveta cu apă rece și am introdus-o în frigider până dimineața următoare.
Acest lucru este necesar pentru a se putea felia bine. Știu că nerăbdarea poate fi mare, dar merită așteptarea.
Ingrediente
Indicații
Am stropit mușchiulețul de porc cu puțin ulei de struguri, am adăugat condimentele preferate și am masat bine. Am stors peste el zeama de la o portocală mare, am adăugat cubulețele de mere și usturoiul tocat mărunt și am lăsat pulpa la marinat timp de 2 nopți, într-un castron metalic ermetic.
După ce a trecut această perioadă am pus mușchiulețul de porc direct în vasul slow cooker-ului, am introdus în el termometrul și am setat 5 ore pe high (Crock-Pot digital de 4,7L).
Am lăsat la gătit până când termometrul a indicat 100° C.
Ca și timp a durat aproape 5 ore, întrucât cantitatea de carne a fost destul de mare. Când a fost gata l-am transferat într-o casoletă ermetică, am răcit-o în chiuveta cu apă rece și am introdus-o în frigider până dimineața următoare.
Acest lucru este necesar pentru a se putea felia bine. Știu că nerăbdarea poate fi mare, dar merită așteptarea.