O combinatie de legume la gratar cu spanac proaspat si oua fierte, pentru un mic dejun sau un pranz plin de nutrienti, vitamine si o farfurie cu mult verde.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se spală cu atenție spanacul și dovlecelul Zucchini. Spanacul se lasă la scurs, iar dovlecelul se poate tăia în felii lungi.
Se pune la încins o tigaie grill sau un grătar și se așează ciupercile Pleurotus împreună cu feliile de Zuchini, sărate puțin în prealabil. Dovlecelul se poate întoarce după 2-3 minute, iar ciupercile după 4-5 minute.
Între timp putem pregăti ouăle și spanacul : se pun ouăle la fiert într-o cratiță mică pentru 3-4 minute, în funcție de cum doriți să fie duritatea gălbenușului. Spanacul se scurge de apa rămasă pe frunze și se taie grosier.
Când ciupercile și dovlecelul sunt aproape gata, încingem o tigaie cu o lingură de ulei de măsline și adaugăm spanacul pentru maxim 2 minute, pentru a-l înmuia. Apoi se pot adăuga ciupercile și dovlecelul, tăiate după preferință (eu le-am tăiat în bucăți mai mari). În acest moment putem adăuga zeama de citrice și eventual puțin piper. Le lăsăm împreună cam 1 minut, după care putem pune direct în farfurie.
Se pot servi atât la micul dejun cât și la prânz.
Ingrediente
Indicații
Se spală cu atenție spanacul și dovlecelul Zucchini. Spanacul se lasă la scurs, iar dovlecelul se poate tăia în felii lungi.
Se pune la încins o tigaie grill sau un grătar și se așează ciupercile Pleurotus împreună cu feliile de Zuchini, sărate puțin în prealabil. Dovlecelul se poate întoarce după 2-3 minute, iar ciupercile după 4-5 minute.
Între timp putem pregăti ouăle și spanacul : se pun ouăle la fiert într-o cratiță mică pentru 3-4 minute, în funcție de cum doriți să fie duritatea gălbenușului. Spanacul se scurge de apa rămasă pe frunze și se taie grosier.
Când ciupercile și dovlecelul sunt aproape gata, încingem o tigaie cu o lingură de ulei de măsline și adaugăm spanacul pentru maxim 2 minute, pentru a-l înmuia. Apoi se pot adăuga ciupercile și dovlecelul, tăiate după preferință (eu le-am tăiat în bucăți mai mari). În acest moment putem adăuga zeama de citrice și eventual puțin piper. Le lăsăm împreună cam 1 minut, după care putem pune direct în farfurie.
Se pot servi atât la micul dejun cât și la prânz.