Unul dintre deserturile preferate cand vine vorba de texturi, este crocant si cu crema fina, ce te face sa nu te mai opresti din mancat.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru a face foile pentru prajitura, punem aluatul de foietaj intr-o tava, iar deasupra lui punem o alta tava pentru a nu-l lasa sa creasca. Il coacem la 200 grade C pentru 15 minute si inca 5 minute fara tava de deasupra.
Dupa ce foietajul e copt, se scoate si se lasa la rece, urmand apoi taierea lui in 9 dreptunghiuri egale.
Pentru crema, amestecam mascarpone cu zaharul pudra si esenta de vanilie, dupa care adugam si ciocolata topita(dar se lasa sa se raceasca putin), iar la final adaugam frisca lichida foarte rece si mixam pentru 5 minute sau pana devine o crema stabila.
Pentru montarea desertului avem nevoie de 3 bucati de foietaj copt, iar intre ele se pune crema si capsunile si se decoreaza cu menta proaspata.
Ingrediente
Indicații
Pentru a face foile pentru prajitura, punem aluatul de foietaj intr-o tava, iar deasupra lui punem o alta tava pentru a nu-l lasa sa creasca. Il coacem la 200 grade C pentru 15 minute si inca 5 minute fara tava de deasupra.
Dupa ce foietajul e copt, se scoate si se lasa la rece, urmand apoi taierea lui in 9 dreptunghiuri egale.
Pentru crema, amestecam mascarpone cu zaharul pudra si esenta de vanilie, dupa care adugam si ciocolata topita(dar se lasa sa se raceasca putin), iar la final adaugam frisca lichida foarte rece si mixam pentru 5 minute sau pana devine o crema stabila.
Pentru montarea desertului avem nevoie de 3 bucati de foietaj copt, iar intre ele se pune crema si capsunile si se decoreaza cu menta proaspata.