Mille Feuille

AutorDaniel Breda
DificultateIntermediar

Unul dintre deserturile preferate cand vine vorba de texturi, este crocant si cu crema fina, ce te face sa nu te mai opresti din mancat.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

 400 gr aluat foietaj
 500 gr mascarpone
 250 gr frisca lichida
 100 gr ciocolata alba
 150 gr zahar pudra
 250 gr capsuni

Mod de preparare:

1

Pentru a face foile pentru prajitura, punem aluatul de foietaj intr-o tava, iar deasupra lui punem o alta tava pentru a nu-l lasa sa creasca. Il coacem la 200 grade C pentru 15 minute si inca 5 minute fara tava de deasupra.

2

Dupa ce foietajul e copt, se scoate si se lasa la rece, urmand apoi taierea lui in 9 dreptunghiuri egale.

3

Pentru crema, amestecam mascarpone cu zaharul pudra si esenta de vanilie, dupa care adugam si ciocolata topita(dar se lasa sa se raceasca putin), iar la final adaugam frisca lichida foarte rece si mixam pentru 5 minute sau pana devine o crema stabila.

4

Pentru montarea desertului avem nevoie de 3 bucati de foietaj copt, iar intre ele se pune crema si capsunile si se decoreaza cu menta proaspata.

Ingrediente

 400 gr aluat foietaj
 500 gr mascarpone
 250 gr frisca lichida
 100 gr ciocolata alba
 150 gr zahar pudra
 250 gr capsuni

Indicații

1

Pentru a face foile pentru prajitura, punem aluatul de foietaj intr-o tava, iar deasupra lui punem o alta tava pentru a nu-l lasa sa creasca. Il coacem la 200 grade C pentru 15 minute si inca 5 minute fara tava de deasupra.

2

Dupa ce foietajul e copt, se scoate si se lasa la rece, urmand apoi taierea lui in 9 dreptunghiuri egale.

3

Pentru crema, amestecam mascarpone cu zaharul pudra si esenta de vanilie, dupa care adugam si ciocolata topita(dar se lasa sa se raceasca putin), iar la final adaugam frisca lichida foarte rece si mixam pentru 5 minute sau pana devine o crema stabila.

4

Pentru montarea desertului avem nevoie de 3 bucati de foietaj copt, iar intre ele se pune crema si capsunile si se decoreaza cu menta proaspata.

Mille Feuille