Un millefeuille foarte ușor, în care zmeura răcoroasă se combină cu dulceața cremei de ciocolată albă.
Un desert frumos care poate fi prezentat și alături de o ceașcă de ceai.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preparați crema spumoasă de ciocolată albă. Tocați fin ciocolata și puneți-o într-un bol. Dați într-un clocot 120 ml de smântână lichidă. Turnați-o peste ciocolata albă și lăsați să se topească ciocolata, apoi amestecați până ce crema devine netedă și lucioasă. Bateți frișcă restul de smântână lichidă și încorporați-o delicat în amestecul de mai sus. Acoperiți bolul cu film alimentar și păstrați în frigider.
Încălziți cuptorul la 180˚C. Cu ajutorul unei forme de metal decupați opt discuri din fiecare rulou de aluat foietat. Plasați cele șaisprezece discuri obținute pe tava de copt acoperită cu hârtie pergament, înțepați-le cu furculița și băgați la cuptor 10 minute. Când s-au copt, scoateți discurile de foietaj și lăsați-le să se răcească.
Montați millefeuille în momentul când le serviți. Turnați crema spumoasă cu ciocolată albă într-un cornet dotat cu un șpriț zimțat. Puneți un disc de aluat foietat pe o farfurie de servit, puneți puțină cremă în mijloc și înconjurați cu zmeură. Alternați astfel discurile de foietaj, cremă și zmeură până terminați ingredientele.
Proporțiile sunt date pentru 4 prăjituri millefeuille mari. Nu ezitați să le împărțiți !
Ingrediente
Indicații
Preparați crema spumoasă de ciocolată albă. Tocați fin ciocolata și puneți-o într-un bol. Dați într-un clocot 120 ml de smântână lichidă. Turnați-o peste ciocolata albă și lăsați să se topească ciocolata, apoi amestecați până ce crema devine netedă și lucioasă. Bateți frișcă restul de smântână lichidă și încorporați-o delicat în amestecul de mai sus. Acoperiți bolul cu film alimentar și păstrați în frigider.
Încălziți cuptorul la 180˚C. Cu ajutorul unei forme de metal decupați opt discuri din fiecare rulou de aluat foietat. Plasați cele șaisprezece discuri obținute pe tava de copt acoperită cu hârtie pergament, înțepați-le cu furculița și băgați la cuptor 10 minute. Când s-au copt, scoateți discurile de foietaj și lăsați-le să se răcească.
Montați millefeuille în momentul când le serviți. Turnați crema spumoasă cu ciocolată albă într-un cornet dotat cu un șpriț zimțat. Puneți un disc de aluat foietat pe o farfurie de servit, puneți puțină cremă în mijloc și înconjurați cu zmeură. Alternați astfel discurile de foietaj, cremă și zmeură până terminați ingredientele.
Proporțiile sunt date pentru 4 prăjituri millefeuille mari. Nu ezitați să le împărțiți !