Millefeuille cu ciocolată albă și zmeură

AutorKristina
DificultateIntermediar

Un millefeuille foarte ușor, în care zmeura răcoroasă se combină cu dulceața cremei de ciocolată albă.

Un desert frumos care poate fi prezentat și alături de o ceașcă de ceai.

ShareSalvează
Randamente4 porțiiTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total30 minute

Ingrediente:

Pentru 4 persoane
 270 gr de ciocolată albă
 360 ml de smântână lichidă cu 35% grăsime
 2 rulouri de aluat foietat
 250 gr de zmeură proaspătă

Mod de preparare:

1

Preparați crema spumoasă de ciocolată albă. Tocați fin ciocolata și puneți-o într-un bol. Dați într-un clocot 120 ml de smântână lichidă. Turnați-o peste ciocolata albă și lăsați să se topească ciocolata, apoi amestecați până ce crema devine netedă și lucioasă. Bateți frișcă restul de smântână lichidă și încorporați-o delicat în amestecul de mai sus. Acoperiți bolul cu film alimentar și păstrați în frigider.

2

Încălziți cuptorul la 180˚C. Cu ajutorul unei forme de metal decupați opt discuri din fiecare rulou de aluat foietat. Plasați cele șaisprezece discuri obținute pe tava de copt acoperită cu hârtie pergament, înțepați-le cu furculița și băgați la cuptor 10 minute. Când s-au copt, scoateți discurile de foietaj și lăsați-le să se răcească.

3

Montați millefeuille în momentul când le serviți. Turnați crema spumoasă cu ciocolată albă într-un cornet dotat cu un șpriț zimțat. Puneți un disc de aluat foietat pe o farfurie de servit, puneți puțină cremă în mijloc și înconjurați cu zmeură. Alternați astfel discurile de foietaj, cremă și zmeură până terminați ingredientele.

4

Proporțiile sunt date pentru 4 prăjituri millefeuille mari. Nu ezitați să le împărțiți !

Ingrediente

Pentru 4 persoane
 270 gr de ciocolată albă
 360 ml de smântână lichidă cu 35% grăsime
 2 rulouri de aluat foietat
 250 gr de zmeură proaspătă

Indicații

1

Preparați crema spumoasă de ciocolată albă. Tocați fin ciocolata și puneți-o într-un bol. Dați într-un clocot 120 ml de smântână lichidă. Turnați-o peste ciocolata albă și lăsați să se topească ciocolata, apoi amestecați până ce crema devine netedă și lucioasă. Bateți frișcă restul de smântână lichidă și încorporați-o delicat în amestecul de mai sus. Acoperiți bolul cu film alimentar și păstrați în frigider.

2

Încălziți cuptorul la 180˚C. Cu ajutorul unei forme de metal decupați opt discuri din fiecare rulou de aluat foietat. Plasați cele șaisprezece discuri obținute pe tava de copt acoperită cu hârtie pergament, înțepați-le cu furculița și băgați la cuptor 10 minute. Când s-au copt, scoateți discurile de foietaj și lăsați-le să se răcească.

3

Montați millefeuille în momentul când le serviți. Turnați crema spumoasă cu ciocolată albă într-un cornet dotat cu un șpriț zimțat. Puneți un disc de aluat foietat pe o farfurie de servit, puneți puțină cremă în mijloc și înconjurați cu zmeură. Alternați astfel discurile de foietaj, cremă și zmeură până terminați ingredientele.

4

Proporțiile sunt date pentru 4 prăjituri millefeuille mari. Nu ezitați să le împărțiți !

Millefeuille cu ciocolată albă și zmeură