Mingiute/bomboane din fulgi de ovaz

AutorEmilia Micu
DificultateÎncepător

Iata o idee buna de ceva bun, dulce dar sanatos. Eu am adaugat o lingura cu zahar, dar daca doriti puteti elimina zaharul din ingrediente.
Nota: Fibrele pentru tranzit sunt de la SanoVita si avand o consistenta mai fainoasa au ajutat mult la legarea bombonelelor. Daca aveti, puteti adauga in interior visine din visinata, nuci pisate sau diverse fructe uscate tocate marunt.

ShareSave
Un desert usor de preparat
Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total25 minute

Ingrediente:

 150 gr fulgi de ovaz
 3 tbsp fulgi de orz
 2 tbsp fibre pentru tranzit
 2 tbsp faina de cocos
 3 tbsp magiun de prune fara zahar
 500 ml apa
 esenta de migdale
 60 gr fulgi de cocos
 1 tbsp zahar brun
 2 tbsp cacao

Mod de preparare:

1

Intr-un vas am pus fulgii de ovaz, cei de orz, fibrele pentru tranzit, cacaoa, faina de cocos si apa si am amestecat totul. Am pus pe foc si am lasat apx. 5 minute la fiert la foc mic pana compozitia s-a ingrosat considerabil. Spre final am adaugat zaharul si magiunul de prune fara zahar.

2

Cand am oprit plita am adaugat esenta de migdale si am lasat totul la racit. Am amestecat din cand in cand in compozitie sa nu prinda coaja la suprafata si sa fie totul uniform in interior.

3

Dupa ce compozitia s-a racit suficient si a devenit manevrabila am pregatit o farfurie cu fulgi de cocos. Am luat cu ajutorul unei linguri o cantitate suficienta si am tavalit-o prin fulfii de cocos, apoi cu ajutorul mainilor le-am dat o forma de biluta. Bilutele mai mari le-am aranjat pe hartii frumoase pentru briose iar pe cele mici le-am pus pe o farfurie si le-am dat la frigider. Bilutele mici dupa ce se intaresc putin pot fi puse unele peste altele fara sa li se trice forma.

4

Se pot consuma imediat ce sunt gata dar si in cateva zile. Eu le-am tinut la frigider pana la 4 zile si sunt perfecte pentru gustari sanatoase pentru copii sau chiar pentru pachetel.

Ingrediente

 150 gr fulgi de ovaz
 3 tbsp fulgi de orz
 2 tbsp fibre pentru tranzit
 2 tbsp faina de cocos
 3 tbsp magiun de prune fara zahar
 500 ml apa
 esenta de migdale
 60 gr fulgi de cocos
 1 tbsp zahar brun
 2 tbsp cacao

Indicații

1

Intr-un vas am pus fulgii de ovaz, cei de orz, fibrele pentru tranzit, cacaoa, faina de cocos si apa si am amestecat totul. Am pus pe foc si am lasat apx. 5 minute la fiert la foc mic pana compozitia s-a ingrosat considerabil. Spre final am adaugat zaharul si magiunul de prune fara zahar.

2

Cand am oprit plita am adaugat esenta de migdale si am lasat totul la racit. Am amestecat din cand in cand in compozitie sa nu prinda coaja la suprafata si sa fie totul uniform in interior.

3

Dupa ce compozitia s-a racit suficient si a devenit manevrabila am pregatit o farfurie cu fulgi de cocos. Am luat cu ajutorul unei linguri o cantitate suficienta si am tavalit-o prin fulfii de cocos, apoi cu ajutorul mainilor le-am dat o forma de biluta. Bilutele mai mari le-am aranjat pe hartii frumoase pentru briose iar pe cele mici le-am pus pe o farfurie si le-am dat la frigider. Bilutele mici dupa ce se intaresc putin pot fi puse unele peste altele fara sa li se trice forma.

4

Se pot consuma imediat ce sunt gata dar si in cateva zile. Eu le-am tinut la frigider pana la 4 zile si sunt perfecte pentru gustari sanatoase pentru copii sau chiar pentru pachetel.

Note

Mingiute/bomboane din fulgi de ovaz