În acest weekend am făcut niște mini baghete cu fulgi de secară, la care am folosit și maia de secară integrală, uscată, pe care voiam de ceva timp să o testez.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru început am râșnit fulgii de secară, cu ajutorul râșniței pentru cafea, apoi am cernut pudra obținută.
Într-un bol am adăugat toate ingredientele uscate, apoi apa călduță.
Am omogenizat cu ajutorul mâinilor și am frământat aluatul obținut timp de circa 5 minute.
Am transferat apoi bila de aluat într-un bol curat, pe care apoi l-am acoperit cu folie alimentară.
Am lăsat aluatul la dospit, la temperatura camerei până și-a dublat volumul.
După circa 30 de minute am împărțit aluatul în 8 bucăți egale și am format mini baghete, pe care le-am așezat în tava cuptorului, tapetată cu hârtie de copt.
Pentru a manevra mai ușor aluatul relativ moale și lipicios, treceți bucățile de aluat prin făină, înainte de a le modela.
După ce am așezat pâinicile în tavă, am pulverizat apă peste ele, pentru a îndepărta excesul de făină.
Am copt baghetele în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, circa 25 de minute.
După coacere, le-am învelit cu hârtie de copt și un prosop de bucătărie, pentru a se mai înmuia crusta exterioară.
După răcirea completă, le-am depozitat în pungi alimentare, învelite în prealabil în hârtie de copt.
În felul acesta s-au păstrat foarte bine până a doua zi dimineață, când le-am servit unse cu cremă de brânză, omletă, avocado, roșii și cârnați de casă.
Nouă ne-au plăcut tare mult servite în acest fel și din 8 doar una a mai scăpat neatinsă.
Dacă le încercați și voi, aștept să îmi dați de veste!
Ingrediente
Indicații
Pentru început am râșnit fulgii de secară, cu ajutorul râșniței pentru cafea, apoi am cernut pudra obținută.
Într-un bol am adăugat toate ingredientele uscate, apoi apa călduță.
Am omogenizat cu ajutorul mâinilor și am frământat aluatul obținut timp de circa 5 minute.
Am transferat apoi bila de aluat într-un bol curat, pe care apoi l-am acoperit cu folie alimentară.
Am lăsat aluatul la dospit, la temperatura camerei până și-a dublat volumul.
După circa 30 de minute am împărțit aluatul în 8 bucăți egale și am format mini baghete, pe care le-am așezat în tava cuptorului, tapetată cu hârtie de copt.
Pentru a manevra mai ușor aluatul relativ moale și lipicios, treceți bucățile de aluat prin făină, înainte de a le modela.
După ce am așezat pâinicile în tavă, am pulverizat apă peste ele, pentru a îndepărta excesul de făină.
Am copt baghetele în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, circa 25 de minute.
După coacere, le-am învelit cu hârtie de copt și un prosop de bucătărie, pentru a se mai înmuia crusta exterioară.
După răcirea completă, le-am depozitat în pungi alimentare, învelite în prealabil în hârtie de copt.
În felul acesta s-au păstrat foarte bine până a doua zi dimineață, când le-am servit unse cu cremă de brânză, omletă, avocado, roșii și cârnați de casă.
Nouă ne-au plăcut tare mult servite în acest fel și din 8 doar una a mai scăpat neatinsă.
Dacă le încercați și voi, aștept să îmi dați de veste!