fbpx

Mini-Cannoli cu mascarpone

AutorAncutsa Cuisine
DificultateAvansat

Tradițional, se umplu cu o cremă cu ricotta, fulgi de ciocolată și scorțișoară, însă eu am pregătit o variantă reinterpretată, și anume mini cannoli (pentru că formele mele au fost mici) umplute cu o cremă din mascarpone, ciocolată cu lapte, vanilie și scorțișoară.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare2 oreTimp de gătire / răcire10 minsTimp Total2 ore 10 mins

Ingrediente:

Pentru cannoli :
 240 g făină
 sare
 30 g unt
 120 ml vin alb
 1 gălbenuș
 1 linguriță(e) zahăr
Pentru cremă :
 250 g mascarpone
 50 ml frișcă lichidă
 sare
 20 g ciocolată cu lapte
 scorțișoară
 pudră de vanilie
În plus :
 600 ml ulei
 40 g faina
 30 ml apa

Mod de preparare:

1

Se amestecă într-un bol făina cu un praf de sare și untul, fărâmițând cu degetele, se adaugă vinul, gălbenușul și zahărul și se amestecă. Se transferă pe blatul de lucru presărat cu puțină (40 g) făină și se frământă ușor, dându-i formă rotundă. Nu frământați prea mult, ca să nu-l înfăinați prea tare. Se împachetează aluatul în folie alimentară și se dă la frigider 30 de minute.

2

Se amestecă, într-un bol, cu mixerul, crema mascarpone cu frișca lichidă, scorțișoara și vanilia. Se dă puțină ciocolată pe răzătoare sau se rad din ea cârlionți folosind un cuțit zimțat. Se amestecă ușor acum. Se dă la rece.

3

Se scoate aluatul pe masa (presărată mai devreme cu făină) și se întinde în foaie subțire. Se decupează din el cercuri, cu un pahar, sau o formă de patiserie. Se pregătește o ceșcuță cu puțină (30 ml) apă. Acum, se așază tubul de patiserie sau pentru cannoli pe mijlocul cercului de aluat, se aduc capetele împreună, lipindu-le cu puțină apă și suprapunându-le.

4

Într-o cratiță, se încinge uleiul până la 180˚C și se prăjesc cannoli, întorcându-i și pe o parte, și pe alta, până devin aurii. Se scot pe o tavă pregătită cu mai multe șervete de hârtie, care să absoarbă surplusul de ulei. Se scot cu grijă tuburile fierbinți și se pregătesc alte și alte cannoli.

5

După ce s-au răcit, se umple cu cremă.
Sugestie de servire: Se pudrează cu zahăr, (faceți poze cu multi shot în timp ce le pudrați, probabil că veți umple toată masa cu zahăr pudră, dar e distractiv).

Ingrediente

Pentru cannoli :
 240 g făină
 sare
 30 g unt
 120 ml vin alb
 1 gălbenuș
 1 linguriță(e) zahăr
Pentru cremă :
 250 g mascarpone
 50 ml frișcă lichidă
 sare
 20 g ciocolată cu lapte
 scorțișoară
 pudră de vanilie
În plus :
 600 ml ulei
 40 g faina
 30 ml apa

Direcții

1

Se amestecă într-un bol făina cu un praf de sare și untul, fărâmițând cu degetele, se adaugă vinul, gălbenușul și zahărul și se amestecă. Se transferă pe blatul de lucru presărat cu puțină (40 g) făină și se frământă ușor, dându-i formă rotundă. Nu frământați prea mult, ca să nu-l înfăinați prea tare. Se împachetează aluatul în folie alimentară și se dă la frigider 30 de minute.

2

Se amestecă, într-un bol, cu mixerul, crema mascarpone cu frișca lichidă, scorțișoara și vanilia. Se dă puțină ciocolată pe răzătoare sau se rad din ea cârlionți folosind un cuțit zimțat. Se amestecă ușor acum. Se dă la rece.

3

Se scoate aluatul pe masa (presărată mai devreme cu făină) și se întinde în foaie subțire. Se decupează din el cercuri, cu un pahar, sau o formă de patiserie. Se pregătește o ceșcuță cu puțină (30 ml) apă. Acum, se așază tubul de patiserie sau pentru cannoli pe mijlocul cercului de aluat, se aduc capetele împreună, lipindu-le cu puțină apă și suprapunându-le.

4

Într-o cratiță, se încinge uleiul până la 180˚C și se prăjesc cannoli, întorcându-i și pe o parte, și pe alta, până devin aurii. Se scot pe o tavă pregătită cu mai multe șervete de hârtie, care să absoarbă surplusul de ulei. Se scot cu grijă tuburile fierbinți și se pregătesc alte și alte cannoli.

5

După ce s-au răcit, se umple cu cremă.
Sugestie de servire: Se pudrează cu zahăr, (faceți poze cu multi shot în timp ce le pudrați, probabil că veți umple toată masa cu zahăr pudră, dar e distractiv).

Mini-Cannoli cu mascarpone