Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

AutorMadi Cuisine
DificultateÎncepător

E delicios şi foarte potrivit pentru perioada rece, când şi portocalele parcă au aroma la intensitate maximă. Siropul lipicios e nebunie de bun!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 1 ou
 coaja de la doua portocale
 45 gr zahar
 50 ml ulei
 13 gr gris
 25 gr faina
 ¼ tsp praf de copt
 1 praf de sofran
Pentru sirop:
 150 gr zahar
 100 ml apa
 zeama de la doua portocale
 1 fiola esenta de vanilie

Mod de preparare:

1

Într-un castron, se frământă zahărul cu coaja de la o portocală rasă fin. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, grişul şi praful de şofran.
Oul se bate bine ca pentru omletă, împreună cu uleiul.
Se toarnă compoziţia lichidă peste ingredientele uscate şi se amestecă bine.
Se toarnă aluatul în forme individuale de hârtie goale, în centru.
Se pune la cuptorul preîncălzit la 180 grade C(încălzire sus/jos), pentru 15-20 de minute (pentru siguranţă se face testul scobitorii).

2

În timp ce se coace checul, se pregăteşte siropul : se pun zahărul şi apa într-un vas, la foc mic, până se dizolvă zahărul şi obţinem un sirop. Se adaugă zeama de la două portocale şi coaja rasă de la una dintre ele, plus esenţa de vanilie. Se lasă să scadă până se îngroaşă puţin. Se dă la răcorit.
Checul se scoate din formă şi cât mai e cald se însiropează.
Se serveşte ca atare, cu iaurt grecesc sau cu frişcă naturală.

Poftă bună!

Ingrediente

 1 ou
 coaja de la doua portocale
 45 gr zahar
 50 ml ulei
 13 gr gris
 25 gr faina
 ¼ tsp praf de copt
 1 praf de sofran
Pentru sirop:
 150 gr zahar
 100 ml apa
 zeama de la doua portocale
 1 fiola esenta de vanilie

Indicații

1

Într-un castron, se frământă zahărul cu coaja de la o portocală rasă fin. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, grişul şi praful de şofran.
Oul se bate bine ca pentru omletă, împreună cu uleiul.
Se toarnă compoziţia lichidă peste ingredientele uscate şi se amestecă bine.
Se toarnă aluatul în forme individuale de hârtie goale, în centru.
Se pune la cuptorul preîncălzit la 180 grade C(încălzire sus/jos), pentru 15-20 de minute (pentru siguranţă se face testul scobitorii).

2

În timp ce se coace checul, se pregăteşte siropul : se pun zahărul şi apa într-un vas, la foc mic, până se dizolvă zahărul şi obţinem un sirop. Se adaugă zeama de la două portocale şi coaja rasă de la una dintre ele, plus esenţa de vanilie. Se lasă să scadă până se îngroaşă puţin. Se dă la răcorit.
Checul se scoate din formă şi cât mai e cald se însiropează.
Se serveşte ca atare, cu iaurt grecesc sau cu frişcă naturală.

Poftă bună!

Note

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran