Chifle pufoase cu semințe, sunt super bune, îți vine să le mănânci și goale.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se amestecă laptele călduț cu drojdia,zahărul și se lasă la dospit 15 minute.
Într-un bol se pune făina, sarea, untul și amestecul de lapte cu drojdie și se omogenizează. Aluatul se frământă câteva minute, este destul de umed și lipicios, putem adăuga puțină faină să îl putem modela însă nu multă, pentru a putea rămâne pufos.
Se acoperă bolul și se lasă la crescut până își dublează volumul.
Se formează biluțe mici a cate 50 g aluat și se pun în tavă la crescut, la fel până își dublează volumul.
Se ung cu oul bătut și se presară susan/mac. Se introduc în cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 15-20 min.
Ingrediente
Indicații
Se amestecă laptele călduț cu drojdia,zahărul și se lasă la dospit 15 minute.
Într-un bol se pune făina, sarea, untul și amestecul de lapte cu drojdie și se omogenizează. Aluatul se frământă câteva minute, este destul de umed și lipicios, putem adăuga puțină faină să îl putem modela însă nu multă, pentru a putea rămâne pufos.
Se acoperă bolul și se lasă la crescut până își dublează volumul.
Se formează biluțe mici a cate 50 g aluat și se pun în tavă la crescut, la fel până își dublează volumul.
Se ung cu oul bătut și se presară susan/mac. Se introduc în cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 15-20 min.