O reteta fresh de primavara/vara. Dulce si usor acrisoara de la capsuni.Un desert care iti va indulci ziua .
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru aluat mixam cu ajutorul unui robot de bucatarie, faina cu sarea si cu zaharul pentru 10 secunde, dupa care adaugam untul cubulete si foarte rece si mixam pentru 30 de secunde pana devine un aluat sfarmicios. La final adaugam apa rece putin cate putin pana cand aluatul se formeaza singur intr-o bila.
Aluatul se imparte in 4 parti egale si se formeaza in discuri dupa care se lasa la racit 20-30 minute.
Pentru umplutura amestecam capsunile cu amidonul, otetul balsamic, esenta de vanilie, la final adaugam zaharul si menta si amestecam totul bine.
Cele 4 bucati de aluat se intind cu sucitorul, iar in mijlocul lor se pune umplutura si excesul de aluat se indoaie peste umplutura ( ca si cum am forma un pachetel )
Marginea de aluat se unge cu ou si se presara putin zahar.
Se da la cuptor pentru 40 minute la 190 C
Ingrediente
Indicații
Pentru aluat mixam cu ajutorul unui robot de bucatarie, faina cu sarea si cu zaharul pentru 10 secunde, dupa care adaugam untul cubulete si foarte rece si mixam pentru 30 de secunde pana devine un aluat sfarmicios. La final adaugam apa rece putin cate putin pana cand aluatul se formeaza singur intr-o bila.
Aluatul se imparte in 4 parti egale si se formeaza in discuri dupa care se lasa la racit 20-30 minute.
Pentru umplutura amestecam capsunile cu amidonul, otetul balsamic, esenta de vanilie, la final adaugam zaharul si menta si amestecam totul bine.
Cele 4 bucati de aluat se intind cu sucitorul, iar in mijlocul lor se pune umplutura si excesul de aluat se indoaie peste umplutura ( ca si cum am forma un pachetel )
Marginea de aluat se unge cu ou si se presara putin zahar.
Se da la cuptor pentru 40 minute la 190 C