Un desert ușor, răcoritor, cremos, crocant, acrișor, ce se topește în gură.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Separăm albușurile de gălbenușuri, adăugăm sarea și mixăm albușurile până devin albe.
După ce au devenit albe și pufoase albușurile, adăugăm treptat zahărul continuând să mixăm.(5-6 minute)
Se adaugă amidonul, extractul de vanilie și zeama de lămâie și se mixează 2-3 minute sau până când rezultă o bezea fermă și pufoasă, fără granule de zahăr.
Punem bezeaua într-un poș cu dui și se formează mici cerculețe/norișori cu dimensiunea de 8-9 cm. Cu ajutorul unei linguri așezăm frumos bezeaua în tava tapetată cu hârtie de copt, în forme de cercuri/ norișori.
Coacem bezelele la cuptorul preîncălzit la 120˚C timp de 60 de minute, după care oprim cuptorul și lăsăm să se răcească lent timp de o oră.
Laptele împreună cu zahărul, ouăle și făina se pun la bain-marie, amestecând continuu cu telul pentru a nu se lipi sau forma cocoloașe.
Atunci când crema devine mai densă decât mierea o luăm de pe foc și o punem la răcit.
Așezăm un norișor de pavlova pe o farfurie, punem deasupra 1 lingură de cremă de vanilie răcită, zmeură, urmată de al 2-lea norișor de pavlova, cremă de vanilie și multă zmeură.
Poftă bună și spor la gătit!
Ingrediente
Indicații
Separăm albușurile de gălbenușuri, adăugăm sarea și mixăm albușurile până devin albe.
După ce au devenit albe și pufoase albușurile, adăugăm treptat zahărul continuând să mixăm.(5-6 minute)
Se adaugă amidonul, extractul de vanilie și zeama de lămâie și se mixează 2-3 minute sau până când rezultă o bezea fermă și pufoasă, fără granule de zahăr.
Punem bezeaua într-un poș cu dui și se formează mici cerculețe/norișori cu dimensiunea de 8-9 cm. Cu ajutorul unei linguri așezăm frumos bezeaua în tava tapetată cu hârtie de copt, în forme de cercuri/ norișori.
Coacem bezelele la cuptorul preîncălzit la 120˚C timp de 60 de minute, după care oprim cuptorul și lăsăm să se răcească lent timp de o oră.
Laptele împreună cu zahărul, ouăle și făina se pun la bain-marie, amestecând continuu cu telul pentru a nu se lipi sau forma cocoloașe.
Atunci când crema devine mai densă decât mierea o luăm de pe foc și o punem la răcit.
Așezăm un norișor de pavlova pe o farfurie, punem deasupra 1 lingură de cremă de vanilie răcită, zmeură, urmată de al 2-lea norișor de pavlova, cremă de vanilie și multă zmeură.
Poftă bună și spor la gătit!