Minicheesecakes cu ciocolată

Autorszolosi.i
DificultateIntermediar

Dacă adori cheesecake-ul, atunci această prăjitură va fi exact pe gustul tău. Este o alternativă rapidă pe care o poate face oricine.

ShareSalvează
Randamente12 porțiiTimp de pregătire50 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

 14 biscuiți digestivi, fărâmițați mărunt
 100 gr unt topit
Pentru umplutură
 500 gr de ricotta
 3 ouă bătute
 1 tsp extract de vanilie
 200 gr de ciocolată neagră, ruptă în bucăți și topită
 125 gr de zahăr pudră
 36 ouă mici de ciocolată

Mod de preparare:

1

Încingem cuptorul la 150˚C. Așează 12 discuri de hârtie în formele unei tăvi pentru brioșe. Pune biscuiții într-o pungă alimentară și fărâmițează-i mărunt cu capătul unui sucitor. Toarnă-i într-un bol și adaugă untul topit, amestecând încontinuu. Cu ajutorul unei linguri pune acest amestec pe discurile pentru brioșe, apăsând de fiecare dată ca să obții un blat ferm.

2

Pentru a prepara umplutura, pune ricotta, ouăle, vanilia și ciocolata topită într-un bol mare de mixer. Cerne deasupra zahărul pudră. Amestecă ingredientele cu mixerul sau cu o lingură de lemn, până când compoziția se omogenizează. Tot cu ajutorul unei linguri, toarn-o peste blaturile din biscuiți, până umpli complet formele. Lovește ușor tava de suprafața de lucru pentru a scăpa de bulele de aer. Dă tava la cuptor 30 de minute, apoi scoate-o și așează cu grijă câte 3 ouă mici de ciocolată în vârful fiecărei prăjituri. Lasă-le să se răcească în întregime înainte de a le servi. Pot fi păstrate la frigider până la 3 zile.

Ingrediente

 14 biscuiți digestivi, fărâmițați mărunt
 100 gr unt topit
Pentru umplutură
 500 gr de ricotta
 3 ouă bătute
 1 tsp extract de vanilie
 200 gr de ciocolată neagră, ruptă în bucăți și topită
 125 gr de zahăr pudră
 36 ouă mici de ciocolată

Indicații

1

Încingem cuptorul la 150˚C. Așează 12 discuri de hârtie în formele unei tăvi pentru brioșe. Pune biscuiții într-o pungă alimentară și fărâmițează-i mărunt cu capătul unui sucitor. Toarnă-i într-un bol și adaugă untul topit, amestecând încontinuu. Cu ajutorul unei linguri pune acest amestec pe discurile pentru brioșe, apăsând de fiecare dată ca să obții un blat ferm.

2

Pentru a prepara umplutura, pune ricotta, ouăle, vanilia și ciocolata topită într-un bol mare de mixer. Cerne deasupra zahărul pudră. Amestecă ingredientele cu mixerul sau cu o lingură de lemn, până când compoziția se omogenizează. Tot cu ajutorul unei linguri, toarn-o peste blaturile din biscuiți, până umpli complet formele. Lovește ușor tava de suprafața de lucru pentru a scăpa de bulele de aer. Dă tava la cuptor 30 de minute, apoi scoate-o și așează cu grijă câte 3 ouă mici de ciocolată în vârful fiecărei prăjituri. Lasă-le să se răcească în întregime înainte de a le servi. Pot fi păstrate la frigider până la 3 zile.

Minicheesecakes cu ciocolată