De ce acest deliciu celebru a fost abandonat de patiseria industrială ?
Uitați de madlenele grase și burtoase din supermarketuri și preparați această rețetă care va fi o incredibilă revelație : parfum, textură
Ingrediente:
Mod de preparare:
Puneți la topit untul și lăsați-l să se răcească. Dați în clocot laptele și jumătatea de baton de vanilie, apoi luați de pe foc și scoateți vanilia. Amestecați făina, praful de copt, zahărul și ouăle într-un bol mare. Încorporați mai întâi laptele, apoi untul topit și amestecați bine până ce obțineți un aluat omogen. Acoperiți bolul cu film alimentar și lăsați să se odihnească aluatul timp de 2 ore la temperatura camerei.
Încălziți cuptorul la 220˚C. Umpleți forme din silicon pentru minimadlene, băgați la cuptor și lăsați la copt timp de 8 minute : în mijlocul madlenelor bine rumenite trebuie să se formeze o umflătură.
Dacă doriți să faceți madlene de dimensiune obișnuită, prelungiți coacerea cu 4 minute după ce ați micșorat temperatura cuptorului la 180˚C.
Parfumați madlenele cu coajă de portocală, de lămâie sau de grepfrut, ori adăugând în aluat câteva picături de apă de flori de portocal.
Ingrediente
Indicații
Puneți la topit untul și lăsați-l să se răcească. Dați în clocot laptele și jumătatea de baton de vanilie, apoi luați de pe foc și scoateți vanilia. Amestecați făina, praful de copt, zahărul și ouăle într-un bol mare. Încorporați mai întâi laptele, apoi untul topit și amestecați bine până ce obțineți un aluat omogen. Acoperiți bolul cu film alimentar și lăsați să se odihnească aluatul timp de 2 ore la temperatura camerei.
Încălziți cuptorul la 220˚C. Umpleți forme din silicon pentru minimadlene, băgați la cuptor și lăsați la copt timp de 8 minute : în mijlocul madlenelor bine rumenite trebuie să se formeze o umflătură.
Dacă doriți să faceți madlene de dimensiune obișnuită, prelungiți coacerea cu 4 minute după ce ați micșorat temperatura cuptorului la 180˚C.
Parfumați madlenele cu coajă de portocală, de lămâie sau de grepfrut, ori adăugând în aluat câteva picături de apă de flori de portocal.