Prezența piperului într-un desert poate părea ciudată. Îndrăzniți totuși această combinație insolită : piperul accentuează aroma de fruct a căpșunelor și dă mai mult gust prăjiturii.

Ingrediente:
Mod de preparare:
Încălziți cuptorul la 180˚C. Spălați 20 de căpșune, înlăturați-le codițele și tăiați-le cubulețe. Într-un bol mare frecați untul cu zahărul până ce amestecul devine cremos. Încorporați ouăle unul după altul, amestecând energic, apoi încorporați făina, drojdia și, la sfârșit, laptele. Adăugați cubulețele de căpșune și piperul de Sichuan.
Repartizați aluatul în miniforme pentru brioșe, băgați-le la cuptor și lăsați să se coacă timp de circa 20 de minute. Când s-au copt, scoateți miniprăjiturile din cuptor și lăsați-le să se răcească de tot înainte de a le scoate din forme.
Preparați crema de unt : frecați untul cu zahărul pudră extrafin până ce obțineți o textură cremoasă. Ornați prăjiturile cu această cremă, aplicând-o cu ajutorul unui cornet cu șpriț zimțat. Tăiați ultimele 10 căpșune în două, pe lungime, și așezați cu grijă câte o jumătate pe fiecare prăjitură.
Ingrediente
Indicații
Încălziți cuptorul la 180˚C. Spălați 20 de căpșune, înlăturați-le codițele și tăiați-le cubulețe. Într-un bol mare frecați untul cu zahărul până ce amestecul devine cremos. Încorporați ouăle unul după altul, amestecând energic, apoi încorporați făina, drojdia și, la sfârșit, laptele. Adăugați cubulețele de căpșune și piperul de Sichuan.
Repartizați aluatul în miniforme pentru brioșe, băgați-le la cuptor și lăsați să se coacă timp de circa 20 de minute. Când s-au copt, scoateți miniprăjiturile din cuptor și lăsați-le să se răcească de tot înainte de a le scoate din forme.
Preparați crema de unt : frecați untul cu zahărul pudră extrafin până ce obțineți o textură cremoasă. Ornați prăjiturile cu această cremă, aplicând-o cu ajutorul unui cornet cu șpriț zimțat. Tăiați ultimele 10 căpșune în două, pe lungime, și așezați cu grijă câte o jumătate pe fiecare prăjitură.