fbpx

Minitorturi moelleux cu căpșune și piper de Sichuan

AutorKristina
DificultateIntermediar

Prezența piperului într-un desert poate părea ciudată. Îndrăzniți totuși această combinație insolită : piperul accentuează aroma de fruct a căpșunelor și dă mai mult gust prăjiturii.

ShareSalvează
ProduceTimp de Preparare25 minsTimp de gătire / răcire20 minsTimp Total45 mins

Ingrediente:

Pentru circa 20 de miniprăjituri
 30 de căpșune
 120 g de unt semisărat, la temperatura camerei
 120 g de zahăr
 3 ouă
 150 g de făină
 1 linguriță(e) rasă de drojdie
 75 ml de lapte
 1 linguriță(e) de piper de Sichuan măcinat
Pentru crema de unt
 150 g de unt dulce, la temperatura camerei
 300 g de zahăr pudră extrafin

Mod de preparare:

1

Încălziți cuptorul la 180˚C. Spălați 20 de căpșune, înlăturați-le codițele și tăiați-le cubulețe. Într-un bol mare frecați untul cu zahărul până ce amestecul devine cremos. Încorporați ouăle unul după altul, amestecând energic, apoi încorporați făina, drojdia și, la sfârșit, laptele. Adăugați cubulețele de căpșune și piperul de Sichuan.

2

Repartizați aluatul în miniforme pentru brioșe, băgați-le la cuptor și lăsați să se coacă timp de circa 20 de minute. Când s-au copt, scoateți miniprăjiturile din cuptor și lăsați-le să se răcească de tot înainte de a le scoate din forme.

3

Preparați crema de unt : frecați untul cu zahărul pudră extrafin până ce obțineți o textură cremoasă. Ornați prăjiturile cu această cremă, aplicând-o cu ajutorul unui cornet cu șpriț zimțat. Tăiați ultimele 10 căpșune în două, pe lungime, și așezați cu grijă câte o jumătate pe fiecare prăjitură.

Ingrediente

Pentru circa 20 de miniprăjituri
 30 de căpșune
 120 g de unt semisărat, la temperatura camerei
 120 g de zahăr
 3 ouă
 150 g de făină
 1 linguriță(e) rasă de drojdie
 75 ml de lapte
 1 linguriță(e) de piper de Sichuan măcinat
Pentru crema de unt
 150 g de unt dulce, la temperatura camerei
 300 g de zahăr pudră extrafin

Direcții

1

Încălziți cuptorul la 180˚C. Spălați 20 de căpșune, înlăturați-le codițele și tăiați-le cubulețe. Într-un bol mare frecați untul cu zahărul până ce amestecul devine cremos. Încorporați ouăle unul după altul, amestecând energic, apoi încorporați făina, drojdia și, la sfârșit, laptele. Adăugați cubulețele de căpșune și piperul de Sichuan.

2

Repartizați aluatul în miniforme pentru brioșe, băgați-le la cuptor și lăsați să se coacă timp de circa 20 de minute. Când s-au copt, scoateți miniprăjiturile din cuptor și lăsați-le să se răcească de tot înainte de a le scoate din forme.

3

Preparați crema de unt : frecați untul cu zahărul pudră extrafin până ce obțineți o textură cremoasă. Ornați prăjiturile cu această cremă, aplicând-o cu ajutorul unui cornet cu șpriț zimțat. Tăiați ultimele 10 căpșune în două, pe lungime, și așezați cu grijă câte o jumătate pe fiecare prăjitură.

Minitorturi moelleux cu căpșune și piper de Sichuan